ANKARA HAVA DURUMU15°C Az Bulutlu

📌ÜYELERİMİZLE RÖPORTAJ ZEKERİYA SAĞLAM – SAĞLAMLAR GIDA 📌

SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?
Adım Zekeriya Sağlam , aslen Çankırılıyım ama doğma büyüme Polatlılıyım. Çalışma hayatıma askerden hemen sonra Ankara’da başladım. Daha sonrasında burada akrabam olan Üstünler’de uzunca bir zaman satış görevlisi olarak çalıştım. Daha sonrasında oradan ayrıldıktan sonra şimdi yaptığım işi yapmaya başladım.

FİRMANIZI TANIYABİLİR MİYİZ?
4-5 yıl öncesinden beri akımızda olan bir işti ama gerekli sermayeyi toparlamamız biraz zaman aldı. Bundan 6 ay öncesinde bu işe başlayacağımıza dair kararımızı verdik. Piyasa araştırması yaptık, rakiplerimizi araştırdık ve bu işi yapabileceğimize karar verdik ve başladık. Sağlamlar Gıda ne iş yapar derseniz; Sağlamlar gıda bir yumurta paketleme tesisidir. Çiftliklerden paketlenmemiş halde aldığı yumurtaları kendi markası ile paketleyip piyasaya dağıtımını yapar. 09.09.2019 tarihinde işletmemiz faaliyete başladı ve o günden beride faaliyete güzel bir şekilde devam etmekteyiz. bu kısa zaman diliminde çok fazla müşteri kitlesine çok çalışarak ulaştık. Çalışma prensibi olarak çok çalışmanın yanı sıra titiz ve düzenli çalışmayı da kendimize ilke edindik. Çoğu yerde yumurta deyip geçilen sektörde Tarım Bakanlığının bizde istediği tüm kriterleri yerine getirmek için gayret gösteriyoruz.

94274524_3737447332963871_5097729819295088640_o

SEKTÖRÜNÜZÜN GELECEĞİNİ NASIL GÖRÜYORSUNUZ?
Geçen yıl yumurta sektörü ihracatla ilgili çok büyük bir sıkıntıdan geçti. Türkiye de bugün 110 milyon adet yumurta üretimi var. Türkiye nüfusundan çok daha fazla. Yani herkes bugün bir yumurta dahi yemiş olsa yine oranı yine karşılamıyor. Bizim ihracat yapmamız lazım. Bizim yumurta sektörü olarak ihracat yaptığımız ana merkezlerden bir tanesi Irak . Irak pazarı kapandığı için geçtiğimiz yıllarda yumurta sektörü çok büyük sıkıntılar yaşadı. Ama şu anda bazı ihracat kalanlarımız açıldı ve sektörümüz iyi. İleri ki süreçlerde Avrupa pazarına da girersek ben yumurta pazarını çok umutlu görüyorum.
SEKTÖRÜNÜZLE ALAKALI SORUNLAR NELERDİR?
Sektörümüzün sorunlarına değinecek olursak köy tavuğu diye satılan ürünler var. Pazarlarda falan çok görüyoruz. Hatta bir şahıs bana yazısız yumurta var mı elinizde diye sordu, yani çiftlik yumurtasını da alıp köy yumurtası diye vatandaşlara satmak isteyen kişiler var. Yani el altından bu işi yapan firmalar çok fazla. Gezen tavuk adı altından yapılan işlerde hiç bir kayıt yok, vergi ödeme gibi bir durumları yok, bu sektörde bu tarz durumlar da çok fazla oluyor. Bunlarda bizim sektörün eksileri diyelim.

93771314_3737447876297150_1090961000724692992_o

TİCARİ HAYAT YENİ BAŞLAMIŞ BİR FİRMASINIZ SEKTÖRÜNÜZLE ALAKALI HAYALİNİZ NEDİR?
Biz eşimle birlikte çıktığımız bu yolda hedefleri olan bir çiftiz. İleride üretici firma olmak hedeflerimizin başında geliyor. ilçemizde kafeste tavuk yetiştiriciliği yapan tek firma var biz ikinci olmayı istiyoruz. Şu anda sadece paketleme işi yapıyoruz. İlerde üretici olmak istiyoruz.
PTO FAALİYETLERİ HAKKINDA NELER DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
Ticari hayata kendi işletmemle yeni başladım fakat daha önceden de Ticaret Odasının faaliyetlerini görüp Ticaret Odasına kayıtlı bir firmada çalıştığım için odaya yabancı değilim. Bu güne kadar ticaret odasında hiç bir işlemimiz yarım kalmadı. Kendi işletmemizi kurarken bir takım evraklar almamız gerekiyordu bu konuda da hiç zorlanmadık. Hatta tam aksine çok yardımcı oldular. Bu açıdan Ticaret Odası’nın çalışanlarından da yönetim kadrosunda da çok memnunuz.
TİCARET ODASI OLARAK ÜYEMİZ SAĞLAMLAR GIDA’YA TİCARİ HAYATINDAN BAŞARILAR DİLİYORUZ.