ANKARA HAVA DURUMU33°C Mevzi Sağanak

2017 KOSGEB Sıfır Faizli Kredi Başvuruları Sona Erdi

KOSGEB tarafından işverenler için 50 bin liralık faizsiz destek için ilçemizden 804 işveren başvuruda bulundu. İlçemiz esnafı destekten yararlanmak için Polatlı Ticaret Odası bünyesinde bulunan KOSGEB Hizmet Temsilciliği’ne akın etti.
KOSGEB tarafından işverenler için 50 bin liralık faizsiz destek başvurusu 20 Şubat Pazartesi günü son ererken, Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya tarafından yapılan açıklamada, ” Krediye ilçemizde ki başvuru sayısı 804’ü bulmuştur. Değerlendirme, KOSGEB Başkanlığı bilgi sistemleri tarafından belirlenen ölçek, çalışan sayısı, net satışlar objektif kriterler çerçevesinde sistem tarafından yapılacak ve kamuoyuna açıklanacaktır. Kredi başvurularında ilçemize ayrılan kotaya giren işletmelere cep telefonu mesajı ile bildirim gönderilecek. KOSGEB’le anlaşmalı bankalardan istediklerine kredi müracaatın da bulunarak destekten faydalanabilecekler. Umarım ki bu kredi, zor günler geçiren esnafımıza bir nebzede olsa yardımcı olur. Ülkemize ve ilçemize hayırlı olsun.” dedi.

Çok yoğun bir hafta geçiren Polatlı Ticaret Odası KOSGEB Hizmet Temsilciliği yoğun çalışma temposuyla üyelerinin ve ilçemiz esnafına danışmanlık sağlayarak büyük ölçüde yanında bulundu. Polatlı Ticaret Odası KOSGEB Hizmet Temsilciliğinden alınan verilere göre KOSGEB Kullanıcı adı ve şifresini unutan 68 kişinin şifreleri güncellenirken, 372 Kobi’nin 2015 yılı Kobi beyannamesi güncellenerek Kosgeb Sincan Müdürlüğüne teslim edildi. 2015 yılı Kobi beyannamesi güncel olmayan 132 kişininde beyannameleri güncellenmiş oldu. Ayrıca 232 Kobinin KOSGEB 50 bin liralık faizsiz destek başvurusu tamamlanırken, Polatlı Ticaret Odası KOSGEB Hizmet Temsilciliği tarafından toplamda 804 Kobi’ye danışmanlık hizmeti sunuldu.