ANKARA HAVA DURUMU9°C Hafif Yağmur

BAŞKAN SAKARYA’DAN ODAMIZ ÜYELERİNE BÜYÜK MÜJDE!!

Polatlı Ticaret Odası ,üyelerine sağladığı düşük faizli nefes kredisini bu yıl yeniden başlatıyor.

28577449_1918610261514263_3770270627747984090_n
İlkini geçtiğimiz yıl açan ve üyelerine toplamda 9,5 Milyon TL düşük faizli kredi imkanı sağlayan PTO bu yılda 0,99 faiz oranıyla üyelerine ikinci nefes kredisini yakında başlatacak. Toplamda 4 banka ile başlayacak nefes kredisine geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda oldukça fazla talep olması bekleniyor.
Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya üyelerine verdiği müjdeli haberde ‘’ Öncelikle yeni Nefes kredisinin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Banka faiz oranlarının bir hayli altında olan ve geçtiğimiz yıl üyelerimizden olumlu dönüşler aldığımız nefes kredisini bu yıl yeniden başlatıyoruz.2017 yılında 9,5 milyon TL gibi oldukça yüksek bir oranda düşük faizli kredi kullandırdığımız üyelerimizden bu konuda sürekli talepler alıyorduk. Geçtiğimiz günlerde TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın görüşmeleri sonucunda faiz oranı biraz daha geriye çekildi. İnşallah 15 Mart’tan sonra yapılacak lansman sonrasında nefes kredisinin ikincisini Polatlı’da başlatacağız.Mevduat faizinin altında üyelerimize kredi imkanını sağlayacağız.Şunu da belirtmek isterim ki üyelerimizin kesinlikle kredi garanti fonuna müracaat etmelerine gerek yok.Banka üzerinden direkt olarak başvurular alınacaktır. Bankanın istediği evrakların yanı sıra üyelerimizin tek yapması gereken odamızdan kayıtlı olduğuna dair belge almalarıdır.
Ayrıca yine birliğimizin yoğun çabalarıyla,2017’de olduğu gibi ilave çalıştırılan asgari ücretliye devlet tarafından ödenen 100 TL’lik teşvik bu yılda devam edecektir. ‘’
Sakarya’dan Mesleki Eğitim ve İşbaşı Eğitim Müjdesi..
Başkan Sakarya 2015 ve 2016 yılında üyelerine istihdam konusunda büyük kolaylık sağlayan Umem Beceri-10 projesinin devamı olan MEGİP projesinin de müjdesini verdi. Sakarya’’ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve TOBB arasında imzalanan MEGİP (Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü) programı ile üyelerimizin personel ihtiyacına eğitimli iş arayanlar ile katkı sağlayacağız.Tüm giderlerinin İşkur tarafından sağlanacağı proje ile iş arayanlar 4 ay teorik, ardından 4 ay pratik eğitimlerini iş başı eğitim şeklinde tamamlayacaklar. Eğitim süresince çalışanlar günlük 61,65 TL ücret alacaklar. Ayrıca genel sağlık sigortaları ile iş kazası ve meslek hastalıkları primleri devlet tarafından ödenecek.Yani bu sürede üyelerimiz maaş ve sigorta primi ödemesi yapmayacak.Ayrıca katılımcılara MEB onaylı belge sunulacak. 2015-2016 yıllarında ilçemizde 11 eğitim açtığımızı düşünürsek projenin Polatlı’da ne kadar başarılı olduğunu görebiliriz.İstihdam giderleri işverenlerin en büyük gider kalemi olduğu ülkemizde MEGİP projesinin ekonomiye katkı sağlayacağı aşikardır.Hem nefes kredisi hem de MEGİP projesi ilçemize şimdiden hayırlı uğurlu olsun.Her iki projede başladıkları anda üyelerimize sms,mobil uygulama,sosyal medya ve yerel basınımız aracılığıyla duyurulacaktır.’’ dedi.