ANKARA HAVA DURUMU21°C Parçalı Bulutlu

Emlakçılara ve Servis aracı Şoförlerine Mesleki Yeterlilik Sınavları Düzenlenecek

Emlakçılara ve Servis aracı Şoförlerine Mesleki Yeterlilik Sınavları düzenlenecek

Polatlı Ticaret Odası ve TOBB’nin belgelendirme şirketi olan MEYBEM A.Ş. Mesleki Yeterlilik Sınavları açmaya hızla devam ediyor. Daha önce bir çok meslekte sınav açan Polatlı Ticaret Odası ve MEYBEM A.Ş. gelen talepler doğrultusunda Mesleki Yeterlilik Belgelerine 3 yeni meslek alanı daha ekledi. İnşaat, Sanayi ve ikinci el araç satışı meslek kollarında yüzlerce kişiyi belgelendiren PTO 2019 yılında da sınavlar açmaya devam edecek.

Bu meslek dallarının haricinde Emlak bürosu sahipleri, emlak danışmanları, servis aracı hizmeti veren şoförler ve köprülü vinç operatörleri meslek dallarında da  Ocak 2019’dan itibaren Polatlı Ticaret Odası’nda sınavlar açılacak. Bakanlık tarafından MYK mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale gelen bu mesleklerde ön başvurular Ticaret Odası’nda alınmaya başlandı.

1)Emlak Danışmanları için Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 ve Emlak Danışmanı Seviye  4

2)Servis Aracı Şoförleri için Servis Aracı Şoförü Seviye 3

3)Köprülü Vinç Operatörü

Meslek alanlarında çalışanlar mesleki yeterlilik belgesi olmadan 2019 yılından itibaren çalışamayacak.Uygulamalar ve denetimler 2019 itibariyle Bakanlık uzmanları tarafından başlayacaktır.Vatandaşların para cezasına  maruz kalmaması için Ticaret Odası Eğitim birimine başvurabilirler.

Ön kayıtlar 2 adet fotoğraf ve kimlik fotokopisi ile odadan yapılacaktır.

Ayrıntılı Bilgi: 0312 623 1084/116 Berna Gündoğdu