GÜMRÜK VERGİLERİNİN ASKIYA ALINMASI UYGULANMASI - Polatlı Ticaret Odası
ANKARA HAVA DURUMU29°C Az Bulutlu

GÜMRÜK VERGİLERİNİN ASKIYA ALINMASI UYGULANMASI

İlgi:Ekonomi Başkanlığı’ndan alınan 18.01.2018 tarihli elektronik posta

İlgide kayıtlı elektronik postada,hammadde ve yarı mamul niteliğindeki sanayi ürünlerinde ilişkin her yıl 1 ocak ve 1 temmuz tarihleri yürürlüğe girecek şekilde yapılan askıya alma, üretimi tüketimi karşılayaman ürünlerde ise tarife kontejanı başvurularının,ülkemiz temsilcilerinin de yer aldığı bir toplantıda Avrupa Komisyonu tarafından müzakere edilerek karara bağladığ belirtilmiştir.

Elektronik postada bahsi geçen ürünlerin yer aldığı 4 adet listenin bulunduğu, bu listelerdeki ürün grupları ile ilgili sanayicilerimizin tarife kontejanı  açılması , gümrük vergilerinin askya alınması veya askıya alma listesinden çıkartılması ile ithal lisansları hakkındaki başvurularını gerçekleştirilmeleri talep edilmektedir.

uluşabilmektedir.