ANKARA HAVA DURUMU20°C Hafif Sağanak Yağışlı

Güncel

İHRACATA DAİR BİLİNMESİ GEREKENLER ELE ALINDI

Polatlı Ticaret Odası düzenlediği seminerler ile üyelerine farklı konular hakkında kapılar açmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yoğun katılım ile gerçekleştirdiği müşteri ilişkileri eğitiminin ardından bu kez de dış ticaret eğitimi ile uluslararası alanlarda yapılacak ticari alışverişlerde izlenmesi gereken yol hakkında üyelerimize üç önemli isim tarafından bilgiler verildi.

1

Önceki gün odamız eğitim salonunda düzenlenen eğitimde Ticaret Bakanlığında görevli 3 önemli isim tarafından dış ticaret konusunda bilgilendirme yapıldı. İhracat Genel Müdürlüğü, İhracatı Geliştirme Uzmanı Asım ÇALIŞ tarafından İş Dünyası İçin Uluslararası Ticari Bilgiye Erişim konusunda bilgiler verildi.

2

İhracat Genel Müdürlüğü, İhracatı Geliştirme Uzmanı Ebru GÜLSOY ROJAS ATENCIO Ebru GÜLSOY ROJAS ATENCIO tarafından; İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları,Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY’nin Desteklenmesi ile Yurt Dışı Birim Marka ve Tasarım Destekleri, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, E- Ticaret Sitelerine Üyelik Desteği, Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi, Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi gibi önemli konular hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

3

Gümrükler Genel Müdürlüğü, Ticaret Uzmanı Günay MUTLU tarafından İhracatta Gümrük Mevzuatı ve Uygulamaları hakkında bilinmesi gerekenler anlatıldı