ANKARA HAVA DURUMU6°C Karla Karışık Yağmur

Güncel

İNŞAAT SEKTÖRÜNE TİCARET ODASINDAN YENİ SINAVLAR

Tehlikeli mesleklerde çalışanlar için birçok meslek alanında belge zorunluluğu getirilmesi üzerine Polatlı’da sınavların gerçekleşmesi için çalışmalar başlatan Polatlı Ticaret Odası,  TOBB bünyesinde yer alan MEYBEM A.Ş.  firması ile anlaşmış ve üyelerinin belgesiz elemanları için sınavları Polatlı’da yapmaya başlamıştı.

Geçtiğimiz  hafta sonu tekrar düzenlenen sınava 26 kişi katıldı. Ahşap Kalıpçı, İnşaat İşçisi, Seramik Paro Kaplamacısı, Betonarme Demircisi, Sıvacı mesleklerinde düzenlenen sınavlara katılan katılımcılar sınavlarda başarılı olursa yatırdıkları ücretleri de geri almayı hak kazanacak.

Sınavları açmaya devam edeceklerini belirten Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya, ” Polatlı Ticaret Odası üyelerine daha iyi hizmet edebilmek için TOBB’un kuruluşu olan MEYBEM A.Ş. ile anlaşmış ve sınavları Polatlı’da gerçekleştirmeye başlamıştık. Şimdiye kadar ilçemizde 300’e yakın kişiyi belgelendirdik.İlk olarak inşaat sektöründe yaptığımız sınavları odamıza gelen başvurulara göre 40 meslek alanındaki diğer sektörlerde de yaptık.  Sınavları periyodik olarak odamızda gerçekleştirmeye devam edeceğiz. ” dedi.

Sakarya, ” 30 Mayıs 2016’dan itibaren belgesiz işçi çalıştırtmanın suç olduğunu ve işverene cezası olduğu belirmek isterim. Düzenlediğimiz bu sınavlarda devlet katkısı mevcut. Devlet katkısı varken biran önce çalışanların bu belgelerini almalarını öneriyorum. Şuanda önce çalışanları sınav bedelini yatırıyorlar ve sınava giriyorlar. Eğer sınavda başarılı olurlarsa devlet ödedikleri miktarı geri veriyor.Başvuru yapmak isteyen çalıaşnlar veya işverenlerin bir an önce odamıza başvurmasını öneriyorum ‘’ dedi.

WhatsApp Image 2018-03-12 at 08.53.22 WhatsApp Image 2018-03-12 at 08.53.01 WhatsApp Image 2018-03-12 at 08.53.23 (1) WhatsApp Image 2018-03-12 at 08.53.22 (1)