ANKARA HAVA DURUMU17°C Parçalı Bulutlu

IPARD 6.BAŞVURU ÇAĞRISI POLATLI TİCARET ODASI’NDA TANITILDI.

Polatlı Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen IPARD 6 Başvuru

çağrı bilgilendirme toplantısına Tarım ve Hayvancılık sektörüyle uğraşan PTO

üyesi firmalar yoğun ilgi gösterdi.

TKDK Uzmanları Gürsel Gür ve Ahmet Bircan Şahin’in gerçekleştirmiş oldukları

bilgilendirme toplantısında, sunum sonrasında üyelerle soru cevap şeklinde

ilerlemiş her üyenin sorusu ayrı ayrı cevaplandırılarak yönlendirildi ve bilgilendirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Uzmanı Gürsel Gür toplantı da ‘’ 08 Mayıs2019 tarihinde Altıncı Başvuru Çağrı İlanının başladığını, başvuru kabulüne ilişkin bu çağrının , IPARD Programı 2014-2020 dönemi kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurular ile ilgili olduğunu aktardı. Aynı zamanda faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağının, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu olduğunu ve bu desteğin “Kamu Katkısı” olarak adlandırıldığını bu kamu katkısının, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacağını belirtti.

IPARD desteklerinden faydalanabilmek için başvuru sahibi gerçek kişi ise kendisi,tüzel kişi ise temsil ve iltizama yetkili kişi veya kişiler 18 yaşını doldurmuş olmalı ve 65 yaşından büyük olmamalıdır.

Toplantıda yatırım için planlanan inşaat yatırımı,makine ekipman yatırımı,genel harcamalar ve görünürlük uygun harcama için “teklif alma kuralları “çerçevesinde teklif alma,Makine ekipman alımları ve inşaat işleri kapsamında formatı TKDK tarafından belirlenen teknik proje hazırlamaları toplantı sürecinde yetkililer tarafından dile getirildi.

Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme yatırımları kapsamın da desteklenen sektörler neler olduğundan,IPARD programı sıralama kriterlerin neler olduğu ve neden önemli olduğu konularında katılımcılara detaylı bilgi verildi.