ANKARA HAVA DURUMU22°C Hafif Sağanak Yağışlı

KOSGEB’DEN İŞLETME GELİŞTİRME DESTEK PROGRAMI

kosgeb-kobigel_blogLarge

KOSGEB-İşletme Geliştirme Destek Programı kapsamında 9 farklı konuda toplam 290.000 TL ‘ye kadar destek veriyor.

Programın amacı: Küçük ve orta ölçekli işletmelerin rekabet güçlerinin, kurumsallaşma-markalaşma düzeylerinin ve ekonomideki paylarının arttırılması, kapasitelerinin geliştirilmesi ve öncelikli ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Aşağıdaki tabloda destek üst limitleri ve oranları belirtilmiştir.

KOSGEB

(*) KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri kapsamında her yıl belirlenen finalistler, KOSGEB tarafından düzenlenen yurt dışı iş gezisi programından bir defaya mahsus olmak üzere üst limitler dikkate alınmaksızın %100 (yüz) oranında desteklenir.

(**) Nitelikli Eleman İstihdam Desteği kapsamında istihdam edilecek elemanın; yeni mezun, kadın, engelli, birinci derece şehit yakını veya gazi olması halinde destek oranına %20 (yirmi) ilave edilir.

(***) TSE ve TÜRKPATENT’ten alınacak belgeler, %100 (yüz) oranında desteklenir.

Aşağıdaki link ile Destek Programına erişebilirsiniz. Destek Programını, programın Uygulama Esasları ve başvuru formlarını  www.kosgeb.gov.tr adresinde “Destekler” menüsünden “İşletme, Geliştirme, Büyüme ve Uluslararasılaşma Destekleme”  “İşletme Geliştirme Destek Programı” menüsünü seçerek  inceleyebilirsiniz.

Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya; İşletme Geliştirme Destek Programı kapsamında 9 farklı konuda toplam 290.000 TL ‘ye kadar destek vereceğini açıkladı.

Başkan Sakarya açıklamada, ”Polatlı Ticaret Odası KOSGEB Temsilciliği 5 yıldır üyelerimize ücretsiz olarak danışmanlık yapmaktadır. İşletme Geliştirme Destek Programı ile ilgili detaylı bilgilendirmeyi Polatlı Ticaret Odası KOSGEB Temsilciliğinden alabilirler. Bu programa başvuru yapmak isteyen üyelerimize gerekli tüm teknik destek temsilciliğimiz tarafından verilecektir. ” dedi.

İşletme Geliştirme Destek Programına katılmak isteyen üyelerimizin; KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve KOBİ Beyannamesinin güncel olması gerekmektedir. Programın süresi 2 yıldır.

Detaylı bilgi için; Polatlı Ticaret Odası KOSGEB Temsilciliği Tel: 0 312 623 10 84 – 127  Kubilay Çakmak

mail: kubilaycakmak06@gmail.com