ANKARA HAVA DURUMU18°C Parçalı Bulutlu

Marka ve patent hakkında bilinmeyenler anlatıldı

Polatlı Ticaret Odası üyelerine eğitim imkanı sunmaya devam ediyor. Üyelerine yönelik olarak Kişisel gelişim ve mesleki alanlarda sayısız kez düzenlediği eğitimlere yenisini ekleyen Polatlı Ticaret Odası marka patent eğitimi düzenledi.

IMG_9826

Geçtiğimiz günlerde Ticaret Odası eğitim salonunda  Marka ve Patent Vekili, Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesi, TOBB Patent ve Marka Vekilleri Sektör Meclisi Başkan Yardımcısı Belgin SAĞDIÇ tarafından marka ve patent eğitimi verildi.

MARKA NEDİR, MARKANIN SAĞLADIĞI AVANTAJLAR NELERDİR?

Marka ve patent alanında birçok konu ile alakalı geniş çaplı bilgilerin verildiği eğitimde  Sağdıç Sinai hakların neleri kapsadığını, marka nedir, marka temel felsefesi nedir, markanın fonksiyonları nelerdir, marka temelinin içerdiği unsurlar, ticaret unvanı ile marka arasındaki fark nedir, marka hakkının nasıl elde edildiği, tescilsiz marka kullanımının sakıncaları nelerdir, yurt içi ve yurt dışında marka tescilinin getirdiği avantajlar nelerdir, kimler marka başvurusu yapabilir, marka tescil süreci ne kadar sürer, marka başvurusunun red edilme nedenleri nelerdir, markanın kullanımı, tescilsiz markanın sakıncaları nelerdir gibi başlıklar altında marka süreci ile bilgilendirmede bulundu. Sağdıç marka süreci aşmalarından sonra tescilli markayı korumak için yapılması gerekenler hakkında da bilgiler verdi.

IMG_9824

PATENT NEDİR, NELER PATENTLENEBİLİR ?

Sağdıç; sunumunun ikinci kısmında patent  hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu. Bu konu kapsamında patent nedir,buluşların korunması, neler patentlenebilir gibi konular hakkında bilgiler verdi.  Ürün nedir,  tasarımların tescil ile korunabilmesi için aranan nitelikler,  tasarım sürecinin ne kadar olduğu,  hak sahipliği nedir, itiraz sistemi nasıl işler, hak sahiplerinin mahkemeden taleplerinin neler olduğu gibi konular hakkında üyelere  detaylı bilgiler verildi.