ANKARA HAVA DURUMU

MESLEKİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ STARTI VERİLDİ

Ülke genelinde istihdam artışını sağlamak amacı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan `Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği Protokolü` kapsamında başlatılan çalışmalar ilçemizde de başladı.

18 Ağustos’ta TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu arasında imzalanan “Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği Protokolü” kapsamında ilçemizde de çalışmalar başladı.

Polatlı Ticaret Odası ,Polatlı Ticaret Borsası nın bildirdiği temsilciler ile Polatlı Çalışma ve İş Kurumu İlçe Müdürlüğü Müdürü çalışmaları planlamak amacı ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıya Polatlı Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı İnanç Ölmez, Polatlı Ticaret Borsası Genel Sekreteri Tugay Aydoğdu, Polatlı İşkur Şube Müdürü Ali Fuat Eren  katıldı.İlk olarak süreçte görev alacak çalışma grubu oluşturuldu ve çalışma grubu başkanı seçildi.1 yıllığına çalışma grubu başkanı İşkur Müdürü Ali Fuat Eren olarak belirlendi.

PROGRAM NELERİ KAPSIYOR?

İş arayanların istihdam edilmelerini ve işverenlerin ihtiyaç duydukları nitelikli işgücünün temin edilmesini sağlamak, işsizlere mesleki eğitim verilerek, meslek edinmelerini sağlamak, mesleki yeterlilik belgesi olmayanlara yönelik kurs düzenlemek, işverenlerin stajyer ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak, işverenlere yönelik etkili işveren danışmanlık hizmetleri sunulmasını sağlamak, işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücü temin edilmesine yardımcı olmak için iş arayanlara yönelik danışmanlık hizmetleri sunmak, İŞKUR ve TOBB arasında geçmişten bu yana devam eden işbirliğinin kapsamını genişletmek amacıyla 18.08.2016 tarihinde mesleki eğitim ve istihdam seferberliği protokolü imzalanmıştı. Daha önceki aylarda Umem Beceri-10 olarak bir çok eğitimler düzenleyen PTO ve İşkur programın değişmesi ile birlikte kapsamını genişletti.Ayrıca  önümüzdeki günlerde işverenler ve muhasebecilere yönelik ‘’Mesleki İstihdam seferberliği’’ adlı programın lansmanının yapılması kararlaştırıldı.Bundan sonraki süreçlerde oda ve borsada bir İşkur temsilciliği kurularak odalardan da üye işyerlerinin işkur kaydının yapılmasının önü açılmış oldu.

Protokol kapsamında oluşturulan çalışma grubunda alınan kararlar doğrultusunda, PTO ve PTB’nin yapmış olduğu faaliyetlere İŞKUR tarafından katılım sağlanması, üye işyerlerinin eleman bulmada güçlük çektiği mesleklerin belirlenmesi ve eğitim planına alınması için gerekli girişimlerin yapılması, Oda-Borsa  bünyesinde veya diğer kuruluşlarla mesleki eğitim kurslarının düzenlenmesi ve üye işyerlerinden gelen mesleki eğitim ve işbaşı eğitim programları taleplerinin İŞKUR’a yönlendirilmesi kararı alındı. Toplantı sonrasında yapılan ortak açıklamada; “Türkiye ekonomisinin yeni yol haritası kapsamında imzalanan Mesleki Eğitim ve istihdam seferberliği protokolü gereğince ,üyelerimizin nitelikli eleman ihtiyacı ile çalışanların mesleki eğitimleri ve mesleki yeterlilik belgesi taleplerinin karşılanması konularında işbirliği konularında çalışmalar yapılacak.İlçemizde gerek Polatlı Belediyesinin gerekse İşkur müdürlüğünün etkin çalışmaları olmuştur.Bu istihdam seferberliği ile PTO ve PTB üyelerine de ayrıcalık tanınmış olacaktır.” denildi.