ANKARA HAVA DURUMU7°C Parçalı Bulutlu

MOTORLU KARA TAŞITI ALIM SATIMI YAPANLARIN DİKKATİNE!

TDJ6UD

İkinci el motorlu kara taşıtı alım satım işi ile iştigal olan kişileri ilgilendiren önemli düzenleme için sayılı günler kaldı.

2020 yılı ocak ayı itibari ile ikinci el araç alım satım işi yapan kişiler mesleki yeterlilik belgesine sahip değilse yetki belgesi alamayacak, alım satım işi yapamayacak ve iş yerine ruhsat alamayacak. Polatlı Ticaret Odası tarafından 5-6 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek motorlu kara taşıtları alım satımı (seviye 5) sınavı mesleki yeterlilik belgesi olmayanlar için son fırsat olacak.

MOTORLU KARA TAŞITLARI ALIM SATIMINDA ÖNEMLİ UYGULAMA İÇİN SAYILI GÜN

Motorlu  kara taşıtları alım satım işi ile ilgilenen vatandaşları ilgilendiren önemli düzenleme ile ilgili açıklamada bulunan Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya : ” İkinci el motorlu kara taşıtları alım satımı yapan veya bu sektöre yeni girecek girişimcilerin mesleki yeterlilik belgelerini almaları gerekmektedir. İkinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti ile uğraşanlar vatandaşları ilgilendiren bu önemli düzenleme hayata geçtikten sonra, İl ticaret müdürlükleri mesleki yeterlilik belgesi olmayan işletmelere yetki belgesi vermeyecek. 2020 yılı ocak ayı itibariyle noter mesleki yeterlilik belgesi ibrazı etmeyen ve yetki belgesi bulunmayan işletmelerin alım satım işlemlerini kabul etmeyecektir. Belediyeler mesleki yeterlilik belgesi ibrazı etmeyen işletmelere  ruhsat vermeyecektir. Mesleki yeterlilik belgesi için motorlu kara taşıtları alım satım sorumlusu (seviye5) sınavı için başvuru kayıtları devam etmektedir. Polatlı Ticaret Odasında 05-06.12.2019 tarihinde gerçekleşecek motorlu kara taşıtları alım satım sorumlusu sınavına başvuru için son başvuru tarihi 03.12.2019.  Başvuru müracaat : (0312)623 10 84-113″ dedi.