ANKARA HAVA DURUMU31°C Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı

Oda Aidat Borçlarının Gecikme Zammına Af

Polatlı Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya, 27 Mayıs’ta Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren oda aidat borçlarının gecikme zammına af getirildiğini, taksit imkanından yararlanmak isteyen üyelerin en geç 31 Temmuz’e tarihine kadar PTO’ya başvurmaları gerektiğini bildirdi.

Başkan Sakarya, yaptığı açıklamada, 27 Mayıs 30078 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7020 sayılı yapılandırma kanunu yürürlüğe girdiğini belirtti. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerin Polatlı Ticaret Odası Muhasebe birimine başvuru yapmaları gerektiğini söyleyen Sakarya, “Bu düzenlemeye göre Odamıza aidat borcu olan üyelerimizin 31 Mart 2017 tarihi dahil ödenmesi gerektiği hâlde ödenmemiş olan aidat borçlarına isabet eden gecikme zammı silinecek olup, borç aslı aylık dönemler halinde 6 eşit taksite kadar bölünebilecektir . Bu uygulamadan faydalanabilmeleri için üyelerimizin odamız muhasebe birimine 31 Temmuz Pazartesi gününe kadar başvurması gerekmektedir. Yapılandırma borçlarının ilk taksit ödeme tarihi 31 Ağustos 2017’dir. Ayrıca 6736 sayılı yasaya göre borçlarını yapılandırmış olan üyelerin devam eden taksit ödemeleri hakkında 7020 sayılı kanun hükümleri uygulanamayacaktır.” dedi.