ANKARA HAVA DURUMU30°C Parçalı Bulutlu
l_EN

Odamız Üyeleri 6 Milyon TL Nefes Kredisi Kullandı

Polatlı Ticaret Odası’nın kendi öz kaynaklarını seferber ederek sağladığı TOBB Nefes Kredisi sayesinde 2016-2017 yılında üyelerine 6 milyon lira mali kaynak yaratıldı. Ziraat Bankası ve Denizbank şubelerinden başvurusu yapılan kredide PTO üyeleri 150 Bin Lira üst limitli ve yıllık yüzde 9.90 faiz oranlı kredi imkanından faydalandı.

Sakarya; “Üyelerimize nefes aldırdık”

Kredi imkanı hakkında değerlendirmede bulunan Polatlı Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya; “Odamız bütçesi doğrultusunda üyemiz olan  KOBİ’ lerimize toplam 6 milyon lira düşük  faizli kredi imkanı sağladık. Nefes kredisi projesi piyasayı biraz olsun canlandırdı ve ticaret hayatına nefes aldırdı. Ziraat Bankası ve Denizbank ile anlaşıp,  piyasa koşullarının bir hayli altında yıllık %9,90 ve Kredi Garanti Fonu kefaletiyle kredi verdik. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) önderliğinde başlatılan bu proje kapsamında Ülke genelinde Oda ve Borsalarımızın katkılarıyla toplam 100 milyon TL tutarında uygun faizli bir kredi kullanımı sağlandı. İçinde bulunduğumuz ekonomik süreçte, KOBİ’ lerimiz için “ Nefes Kredisi” olan bu projenin üyelerimize nefes aldırması  ve Ülke ekonomimize canlılık katması bizleri sevindirdi.” Dedi.

Yaklaşık bir buçuk ay içinde  tüccar ve sanayicilerin 6 milyon lira kredi kullandıklarını belirten Başkan Sakarya, piyasa koşullarına göre daha cazip olan TOBB Nefes Kredisi sayesinde üyelerin bir nebzede olsa nefes alabildiğini kaydetti.