ANKARA HAVA DURUMU34°C Az Bulutlu

POLAGRİ 2016 TARIM FUARI AÇILDI

Polatlı Belediyesi ve Polatlı Ticaret odası öncülüğünde gerçekleştirilen POLAGRİ 2016 Polatlı Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Eskişehir yolu kenarı, Polatlı Otogarı’nın yanında oluşturulan 30.000 m2 alanda gerçekleştirilen fuar Türkiye’nin dört bir yanından 130’un üzerinde firmayı ağırlıyor. 1 – 4 Haziran tarihleri arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektöründe hizmet veren birçok firmanın ürünlerinin tanıtılacağı fuara dört gün boyunca yüz binin üzerinde ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Polatlı’da ilk defa gerçekleştirilen POLAGRİ 2016 Polatlı Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nda uluslararası nitelikte Tarım Gıda ve Hayvancılık ile ilgili inovasyon, ekipman ve ürünler sergileniyor. Polatlı Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı, dört gün boyunca 11.00 ve 20.00 saatleri arasında misafirlerini ağırlayacak. Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçiler için hızlı tren istasyonundan fuar alanına servis uygulaması yapılacak. Polatlı Belediyesi ve Polatlı Ticaret Odası ortaklığında gerçekleştirilen açılış törenine; Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Polatlı Belediye Başkan Vekili Mustafa Uysal, Belediye Başkan Yardımcısı Muhsin Akdeniz, Belediye Meclis Üyeleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya, Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, Polatlı Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Kıymaz, Polatlı Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu, Polatlı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Erol Ünal ve yüzlerce vatandaş katıldı.

SAKARYA;’’

Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya POLAGRİ 2016 Polatlı Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada; “Ocak aylarında ilçemiz Kaymakamı  ve Belediye Başkanı  önderliğinde Sivil Toplum Kuruluşlarımızla  birlikte yapmış olduğumuz toplantıda Polatlı’da bir tarım fuarı yapma kararı aldık.Yaklaşık olarak 5000’e yakın Traktörün ve 42000’e yakın tarım ekipmanının satıldığı ilçemizde bir ilki gerçekleştirip Uluslararası bir tarım fuarının güzel olacağını ve ilçemize katma değer katacağını düşündük.Haksızda çıkmadığımızı görmüş olduk.Fuarımız gerek açık alan olsun gerek katılım olsun gayet güzel  görünüyor.Tabiiki ilk yılımız olduğundan dolayı eksikliklerimiz olabilir. Fuarımıza 112 firma katılmış olup, alan ve katılımcı olarak şimdiden birçok il fuarının önüne geçmiş bulunmaktayız.İlk yıl için bunun büyük bir başarı olduğunu düşünüyorum.Tarım fuarının katılımcılara,Polatlı halkına ve bölgemize hayırlar getirmesini diliyorum.’’cümlelerine yer verdi.

AKDENİZ; “FUARIMIZ HAYIRLI VE BEREKETLİ OLSUN”

Polatlı Belediye Başkan Yardımcısı Muhsin Akdeniz POLAGRİ 2016 Polatlı Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada; “Hepinizi Tarihi Kentler Birliği’nin önceden belirlenmiş programı nedeni ile yurtdışında bulunan belediye başkanımız sayın Mürsel Yıldızkaya ve şahsım adına sevgi ve saygıyla selamlıyor, Anadolu Bozkırı’nın Parlayan Yıldızı Polatlı’mıza ve tarım fuarımıza hoş geldiniz diyorum. Kıymetli misafirler sizleri, Viyana’dan sonra yüzyıllar boyu sürekli geri çekilen ve toprak kaybeden Büyük Türk Milleti’nin Duatepe’de yeniden ayağa kalktığı, hürriyetine uzanan her elin kırılacağını dost düşman bütün dünyaya bir daha unutulmamak üzere öğrettiği Sakarya Destanı’nın yazıldığı topraklarda ağırlamaktan şeref duymaktayız. Şehrimiz son yıllarda büyük bir tanıtım hamlesi başlatmıştır.Bu hamle, Sakarya Meydan Muharebesi’nin geçtiği alanların ülkemizin 40. Milli parkı olarak kurulmuş bulunmasıyla büyük bir ivme kazanmıştır. Başlattığımız tanıtım hamlesine böylesine geniş katılımlı bir Fuar organizasyonu ile devam etmenin sevinci içerisindeyiz. Bu ve benzeri fuar ve etkinliklerin şehrimize vereceği katkı bizim için oldukça önemli. İlçemizde düzenlenen bu geniş katılımlı fuarın öncelikle ilçemize ve akabinde Ankara’mıza, maddi ve manevi anlamda büyük katkılar sunacağına inancımız tamdır. Bu ve benzeri fuarlarla bir taraftan ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen katılımcıları şehrimizde ağırlayıp onlara şehrimizi tanıtma imkanı bulurken diğer taraftan da siz değerli hemşehrilerimizin ihtiyacı olan alet ve ekipmanlar ile ürünleri yakından inceleme fırsatı bulmanıza vesile olmaktan mutluluk duymaktayız. Bu yıl 1.sini düzenlediğimiz fuarımızın inşallah daha nicelerini düzenlemek nasip olur. Bu vesile ile Polatlı’mıza değer katmak için yoğun çaba sarf eden, her zaman olduğu gibi bu projede de en büyük destekçimiz olan Ticaret Odamızın çok değerli başkanı Ulvi Sakarya’ya da teşekkürü bir borç bildiğimizi belirtmek isterim. Tüm katılımcı firmalara bir kez daha hoş geldiniz diyor, katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, hayırlı ve bol kazançlar temenni ediyorum. Fuarımız hayırlı ve bereketli olsun.” cümlelerine yer verdi.