ANKARA HAVA DURUMU32°C Parçalı Bulutlu

Güncel

Polatlı Ticaret Odası KOSGEB desteklerinde Üyelerine Yöneliyor

Polatlı Ticaret Odası, Ankara İşkur İl Müdürlüğü ve Sincan KOSGEB Müdürlüğü işbirliğiyle girişimci adaylara yönelik olarak 70 saat süren ve ücretsiz verilen uygulamalı girişimcilik eğitiminin sonuncusu bu ay başladı.

Yaklaşık 3 yıldır her ay düzenlenen eğitimlere bu ay son verecek olan PTO Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya bunun sebebi olarakta girişimcilik eğitimlerinin artık doyum noktasına ulaşmasını ve amacını aşmasını gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Sakarya ” Bugüne kadar 700 girişimci adayına paydaşlarımızla birlikte UGE verip belgelendirdik. Girişimcilerimiz içinde bir çoğu Polatlılı vatandaşlarımız olup bu destekle işyerini açanlar oldu. Ancak gördüğümüz lüzum üzerine eğitimleri halen devam kurs ile sonlandırmayı uygun gördük. Çünkü artık Polatlı dışından vatandaşların daha fazla rağbet göstermesi ve yeni açılan desteklerin (KOBİGEL) üyelere anlatılması için  böyle bir karar aldık. Bu anlamda biz, misyonumuzu tamamladığımızı düşünüyorum. Sonuçta bu kadar kişiye belge veren ender odalardan olmamız bizi gururlandırmaktadır. Mevcuttaki işletmelere olan destekleri KOSGEB Temsilcimiz üyelerimize birebir giderek anlatacaktır. Umarım üyelerimiz bu konuda talepte bulunurlar ve ilçemize hibe anlamında para girişine vesile olurlar.” diyerek sözlerine son verdi.

17.06.2016  tarihinde başlayan ve  30.06.2016 tarihinde sona erecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nde girişimcilik, girişimcinin özellikleri, iş fikri geliştirme süreci, yapılabilirlik (fizibilite), pazar araştırması, pazarlama planı geliştirme, üretim planı geliştirme, yönetim planı geliştirme, finansal plan geliştirme ve iş planı hazırlama konularında bilgiler veriliyor.

50 bin liraya kadar hibe

Polatlı Ticaret Odası ve Sincan KOSGEB işbirliği ile gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni başarı ile tamamlayıp `Katılım Belgesi` alacak olan katılımcılar, işletmelerini kurdukları takdirde iş planlarını hazırlayarak KOSGEB mevzuatı çerçevesinde 50 bin liraya kadar hibe ve 100 bin TL’lik Sabit Yatırım Desteği kapsamında 4 yıl vadeli ve 2 yıldan sonra geri ödemeli destekle beraber toplamda 150 bin TL’lik Yeni Girişimci Desteğine başvurma hakkı kazanacaklardır.