ANKARA HAVA DURUMU3°C Çok Bulutlu

PTO’DA YOĞUN TALEP ÜZERİNE E DÖNÜŞÜM BİR KEZ DAHA ANLATILACAK

Polatlı Ticaret Odası ve Ankara Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Polatlı Temsilciliğinin ortaklığı ile Polatlı Ticaret Odası eğitim salonunda geçtiğimiz günlerde “e- dönüşüm bilgilendirme toplantısı” yapılmış üyelere konu ile alakalı detaylı bilgilendirmelerde bulunulmuştu. Konuyla ilgili üyelerin yoğun isteği üzerine bir kez daha bilgilendirme toplantısı yapılacak.
1
Geçtiğimiz günlerde ASMMMO Polatlı İlçe Temsilcisi A. Semih Aydın tarafından Polatlı Ticaret Odası eğitim salonunda yapılan bilgilendirme toplantısı üyelerin ve vatandaşların yoğun talepleri üzerine bir kez daha organize ediliyor. 2019 yılı Vergi Usul Kanunu 509 Nolu tebliğe göre E-fatura, E-arşiv, E-defter ve E-irsaliye geçiş tarihleri hakkında bir kez daha düzenlenecek bilgilendirme toplantısı 28 Aralık Cumartesi Günü saat 11.00’de Polatlı Ticaret Odası eğitim salonun da gerçekleştirilecek. E- faturaya geçen ilgili firmaların son başvuru tarihi 31 Aralık 2019.Bu tarihe kadar e-dönüşüme geçmeyen firmalar Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından cezai yaptırıma maruz kalacak. Başvuru öncesi başvuru detayları hakkında bilgi sahibi olmak isteyen Ticaret Odası üyeleri ve vatandaşlar 28 Aralık Cumartesi günü yapılacak toplantıya kayıt için 0312 623 10 84-127‘ i arayabilir.
2
 E-DÖNÜŞÜMÜN İÇERİĞİ ELE ALINACAK
E- dönüşüm ile ilgili bilgi almak isteyen tüm üyelerin yoğun isteği üzerine bir kez daha düzenlenen bilgilendirme toplantısına davet eden  Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya ” Dünyanın gitgide daha dijital bir hal almasıyla birlikte teknoloji hayatımızın her evresinde yerini almaya başladı. Bu aynı zamanda hayatımıza çeşitli kolaylıklar da getirdi. Özellikle KOBİ’lerin dijitalleşme sürecinde belli başlı servisler getirdikleri rahatlıkla bu aşamada büyük rol oynuyor. Biz de e-dönüşüm başlığı altında hayatımıza giren elektronik sistemlerin içeriği ve üyelerimizin bu aşamada yapması gerekenler hakkında bilgilendirme toplantısı düzenliyoruz.Kriterleri sağlayan üyelerimizi mağdur duruma düşmemeleri için mutlaka e-dönüşüme geçmeye davet ediyorum.Toplantı bu açıdan azami derecede önem arz etmektedir. ” dedi.