ANKARA HAVA DURUMU33°C Mevzi Sağanak

Güncel

PTO’DAN MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

Mesleki eğitim ve istihdam seferberliği başlatan protokole TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu imza attı. Protokol töreninde konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “İşbirliğimizi, işgücü piyasasının tamamını kapsama alacak şekilde genişletiyoruz. Bu, Türkiye’de kamu ile özel sektör arasında gerçekleşen en büyük ortak çalışma girişimidir. Özellikle de en çok ilerleme sağlamamız gereken alanların başında gelen, verimlilik sorununa çözümdür” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) arasında imzalanan protokol ile mesleki eğitim ve istihdam seferberliği başlatıldı. Protokol töreni basına açık olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirildi.

İş dünyasını temsil eden TOBB ile çalışma hayatını tanzim eden ÇSGB, UMEM Beceri’10 Projesiyle başlayan işbirliğinin kapsamını genişleterek artık tüm işgücü piyasası hizmetlerinde işbirliği yapacak. TOBB, iş dünyasının tüm eleman ihtiyacını, çalışanların mesleki eğitimini, mesleki yeterlilik belgesi taleplerini ve stajyer ihtiyacını toplayacak. ÇSGB ve İŞKUR da iş dünyasının tüm bu taleplerini işgücü piyasasından temin edecek ve eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak.

Yaklaşık 2 yıldır Polatlı Ticaret Odası’nda yürütülen UMEM BECERi’10 projesi kapsamında 14 kurs açılarak yaklaşık 300 iş arayan gençlere meslek edindirme imkânı sağlandı. Yeni imzalanan protokol meslek edindirmelerin kapsamını genişleterek daha fazla işveren ve iş arayana ulaşacaktır. Böylece istihdam sayısı artacaktır.

Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya yaptığı açıklamada; “TOBB ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan protokolün firmalarımızda istihdam ve kalifiye eleman ihtiyaçlarını karşılamada önemli olacağını düşünüyorum. Açılması düşünülen mesleki eğitim kursları ile ilgili olarak üye firmalarımızın ihtiyaçlarına göre talep toplayacağız. Belirlenen alanlarda açılacak kurslar ile firmalarda yapacakları iş başı eğitimini tamamlayan kursiyerler, mesleki eğitimi ile ilgili işverenin işveren sigorta primi 54 ay süre ile İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak. Bu proje ile İşverene çalışan sayısının yüzde 30’u kadar katılımcı talep etme hakkı sağlanacaktır. Mesleki eğitim ve istihdam seferberliği vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.