19°C
ANKARA HAVA DURUMU19°C Parçalı Bulutlu
BİZE ULAŞIN0312 623 10 84

Haber

Polatlı Ticaret Odası

TİCARET ODASI  SERTİFİKALI HİJYEN EĞİTİMİ VERDİ 

-+

Polatlı Ticaret Odası  yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yönelik tedbirlerini sürdürürken yeni normalleşme süreciyle birlikte gıda sektöründe hizmet veren üyelerine  Temel Hijyen Uygulamaları Gıda Hijyeni  (covid-19 ) eğitimi düzenledi.

Eğitim konusu üzerine gıda güvenliğini kapsayan üründeki gözle görülebilen ve görülmeyen riskler, temel hijyen uygulamaları konusunda bilgiler verildi. Eğitim sonunda kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifika verildi.

116696667_4164521353589798_4380854970946333611_o

GIDA HİJYENİNİN DETAYLARI  ANLATILDI

Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Arzı Demirkaya tarafından verilen eğitimde katılımcılara : ” Gıda Güvenliği Nedir ,Gıda Hijyeni Nedir , Gıda Hijyeninin Önemi Nedir , Besinlerle Mikroorganizma Kaynaklı Hastalıkların Çoğalma Nedenleri, Besinlerin Satın Alınmasında Hijyen, Besinlerin Satın Alınmasında Dikkat Edilecek Noktalar, Besinlerin Depolanmasında Hijyen, Depolama Kontrolü, Kuru Depolama, Soğuk Depolama, Bazı Besinlerin Soğukta Saklama Dereceleri ve Süreleri, Besinleri Hazırlama ve Pişirmede Hijyen, Yiyecek Hazırlama Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Noktalar, Besinlerin Servisinde Hijyen, Güvenli Gıda Hazırlanmasında Dünya Sağlık Teşkilatının 10 Altın Kuralı, Gıda(besin) Güvenliği İle İlgili Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar” detaylı bir şekilde anlatıldı.