ANKARA HAVA DURUMU

Türkiye’nin Geleceğine Sende 1 İstihdam Sağla

Ticaret Odası ;Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) arasında 17 Ocak tarihinde imzalanan oda ve borsalarda İŞKUR Hizmet Noktası protokolü kapsamında “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı” na bütün işverenleri davet ediyor.

Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya’nın yaptığı açıklamada ‘’TÜİK’in son açıklamalarına göre Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2016 yılı Ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 500 bin kişi artarak 3 milyon 647 bin kişi olduğu, İşsizlik oranı ise 1.3 puanlık artışla yüzde 11.8 seviyesinde gerçekleştiği düşünüldüğü zaman proje Tüm Türkiye ile birlikte ilçemizde de şimdiden büyük talep görmekte. Toplam 900 bin kişiye istihdam sağlanacağı düşünülen programda işverenlere Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın Ekonomi Şurasında da söylediği gibi büyük iş düşüyor.İmkanı olan tüm işverenlerin en az 1 kişi istihdam ederek ülkemizde ve ilçemizde yaşanan işsizlik sorununa dur diyecektir’’.

PROGRAM KAYIT DIŞI İSTİHDAMI BİTİRECEKTİR.

‘’Programın, ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan kayıt dışı istihdamı büyük ölçüde bitireceği düşünülüyor. Şu anda yüzde 34’lerde olan kayıt dışı istihdam, bir puan daha indiği takdirde Sosyal Güvenlik Kurumuna 2 milyar liraya yakın bir kaynak gelmiş olacak. Gelen bu kaynak ise emekliye verilecek ve daha kaliteli sağlık hizmetleri sunulacaktır.

Program kapsamında işbaşı eğitimine katılan vatandaşlarımızın, 1 yıla kadar net asgari ücret tutarındaki maaşı ile iş kazası, meslek hastalıkları ve genel sağlık sigortası primleri İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak. Bu sürenin sonunda işbaşı eğitim programına katılanların istihdam edilmeleri durumunda 42 aya kadar varan sürelerle asgari ücret üzerinden SGK işveren primi İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak.Program ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen üyeleremizi ve vatandaşlarımızı odamıza çayımızı içmeye davet ediyorum’’ diyerek sözlerini sonlandırdı.