28┬░C

­čôî├ťYELER─░M─░ZLE R├ľPORTAJ­čôî OSMAN YILDIRIM – POLATLI PS─░KOTEKN─░K

94351768_3741737915868146_5833131802096566272_o

S─░Z─░ TANIYAB─░L─░R M─░Y─░Z?
Ben Osman YILDIRIM. 1995 Polatl─▒ do─čumluyum. ─░stanbul K├╝lt├╝r ├ťniversitesi Fen-Edebiyat Fak├╝ltesi 2018 mezunu psikolo─čum.
F─░RMANIZI TANIYAB─░L─░R M─░Y─░Z?
Merkezimizde, Cumhuriyet Mahallesi Battalgazi Caddesi ├╝zerinde Psikolog G├Âksel YILDIRIM ile birlikte hizmet vermekteyiz. Merkez Polatl─▒ÔÇÖda ilk ve tektir. Polatl─▒ halk─▒na verdi─čimiz bu hizmetten ve halk─▒m─▒z─▒n memnuniyetinden ├Ât├╝r├╝ biz de memnunuz. Merkezimizde ticari ara├ž s├╝r├╝c├╝lerine zorunlu olan psikoteknik belgesi verilmektedir. Psikoteknik belgesi nedir k─▒saca ondan bahsedelim. Ki┼čilerin bedensel ve psikolojik durumlar─▒n─▒n s├╝r├╝c├╝l├╝k yapmaya elveri┼čli olup olmad─▒─č─▒n─▒ g├Âsteren, sim├╝lat├Âr ve psikolog e┼čli─činde ger├žekle┼čtirilen ortalama 1 saatlik bir testin akabinde verilen bir belgedir. Ba┼čka bir tabir ile ki┼činin bahsi ge├žen i┼če uygun olup olmad─▒─č─▒n─▒ g├Âsteren bir belgedir. Sa─čl─▒k bakanl─▒─č─▒ denetiminde onayl─▒ kurumlar taraf─▒ndan verilmektedir. Bu belgeyi al─▒rken s├╝r├╝c├╝lerin g├╝venli ara├ž kullanmalar─▒n─▒ sa─člayan zihni ├Âzelliklerine yani; alg─▒lama,dikkat,haf─▒za,muhakeme vb yeteneklerine psikomotor yetenek ve becerilerine yani; tepki h─▒z─▒,g├Âz,el-ayak koordinasyonu vb davran─▒┼člar─▒na al─▒┼čkanl─▒k ve ki┼čilik ├Âzelliklerine yani; risk alma,sald─▒rganl─▒k,sorumluluk, ├Âz kontrol vb davran─▒┼člar─▒na bak─▒lmaktad─▒r. ┼×ayet yap─▒lan bu de─čerlendirmeler olumlu ise s├╝r├╝c├╝ psikoteknik belgesi alabilir.
SEKT├ľR├ťN├ťZ├ťN GELECE─×─░N─░ NASIL G├ľR├ťYORSUNUZ?
Sekt├Âr├╝m├╝z├╝n gelece─čini, ┼čuan i├žin k─▒s─▒tl─▒ bir alana hitap ediyor olu┼čunu, ilerleyen zamanlarda daha kapsaml─▒ alanlar─▒ ilgilendirebilece─čini d├╝┼č├╝nmekteyim. Yani g├╝n├╝m├╝zde ticari ara├ž s├╝r├╝c├╝lerini ilgilendiren bu sekt├Âr├╝n daha sonras─▒nda genel hususi s├╝r├╝c├╝leri de ilgilendirmesi gerekti─čini d├╝┼č├╝nmekteyim.
SEKT├ľR├ťN├ťZ├ťN SORUNLARI NELERD─░R?
Bu sekt├Ârde baz─▒ eksikliklerin oldu─ču d├╝┼č├╝ncesindeyim. Az ├Ânce de belirtti─čim gibi sadece ticari ama├žla kullan─▒lan ara├ž s├╝r├╝c├╝lerini ilgilendirirken hususi s├╝r├╝c├╝lerin psikomotor yetenek ve becerilerinin, refleks ve dikkatlerinin de─čerlendirilmesinin g├Âz ard─▒ edilmesinin, trafikte hepimiz i├žin tehlike arz edebilecek sorunlar─▒n devam etmesine olanak sa─čl─▒yor.
T─░CARET ODASI’NIN ├çALI┼×MALARI HAKKINDA NE D├ť┼×├ťYORSUNUZ?
Polatl─▒ Ticaret Odas─▒ kapsaml─▒ ├žal─▒┼čmalar─▒ ve sa─člad─▒─č─▒ olanaklar ile ├╝yelerine ve Polatl─▒ halk─▒na olan hizmetiyle bizleri mutlu etmekte ve ├Âzellikle her bir oda ├╝yesinin ayr─▒ ayr─▒ de─čerlendirilmesi, desteklenmesi, ziyaretleri,te┼čvikleri ve yap─▒c─▒-onar─▒c─▒ tutumuyla biz ticaret i├žindeki bireylere arkas─▒nda bir g├╝├ž oldu─čunu hissettiriyor. Bu g├╝├ž ve deste─čin daim olmas─▒n─▒ diliyorum. Polatl─▒ Ticaret Odas─▒ Y├Ânetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Say─▒n Ulvi Sakarya BeyÔÇÖe ve oda ├žal─▒┼čanlar─▒na ├žok te┼čekk├╝r ediyorum.
POLATLI T─░CARET ODASI OLARAK ├ťYEM─░Z OSMAN YILDIRIM – POLATLI PS─░KOTEKN─░K’E T─░CAR─░ HAYATINDA BA┼×ARILAR D─░L─░YORUZ
´╗┐