28┬░C

Polatl─▒ Ticaret Odas─▒

­čôî├ťYELER─░M─░ZLE R├ľPORTAJ ZEKER─░YA SA─×LAM – SA─×LAMLAR GIDA ­čôî

S─░Z─░ TANIYAB─░L─░R M─░Y─░Z?
Ad─▒m Zekeriya Sa─člam , aslen ├çank─▒r─▒l─▒y─▒m ama do─čma b├╝y├╝me Polatl─▒l─▒y─▒m. ├çal─▒┼čma hayat─▒ma askerden hemen sonra Ankara’da ba┼člad─▒m. Daha sonras─▒nda burada akrabam olan ├ťst├╝nler’de uzunca bir zaman sat─▒┼č g├Ârevlisi olarak ├žal─▒┼čt─▒m. Daha sonras─▒nda oradan ayr─▒ld─▒ktan sonra ┼čimdi yapt─▒─č─▒m i┼či yapmaya ba┼člad─▒m.

F─░RMANIZI TANIYAB─░L─░R M─░Y─░Z?
4-5 y─▒l ├Âncesinden beri ak─▒m─▒zda olan bir i┼čti ama gerekli sermayeyi toparlamam─▒z biraz zaman ald─▒. Bundan 6 ay ├Âncesinde bu i┼če ba┼člayaca─č─▒m─▒za dair karar─▒m─▒z─▒ verdik. Piyasa ara┼čt─▒rmas─▒ yapt─▒k, rakiplerimizi ara┼čt─▒rd─▒k ve bu i┼či yapabilece─čimize karar verdik ve ba┼člad─▒k. Sa─člamlar G─▒da ne i┼č yapar derseniz; Sa─člamlar g─▒da bir yumurta paketleme tesisidir. ├çiftliklerden paketlenmemi┼č halde ald─▒─č─▒ yumurtalar─▒ kendi markas─▒ ile paketleyip piyasaya da─č─▒t─▒m─▒n─▒ yapar. 09.09.2019 tarihinde i┼čletmemiz faaliyete ba┼člad─▒ ve o g├╝nden beride faaliyete g├╝zel bir ┼čekilde devam etmekteyiz. bu k─▒sa zaman diliminde ├žok fazla m├╝┼čteri kitlesine ├žok ├žal─▒┼čarak ula┼čt─▒k. ├çal─▒┼čma prensibi olarak ├žok ├žal─▒┼čman─▒n yan─▒ s─▒ra titiz ve d├╝zenli ├žal─▒┼čmay─▒ da kendimize ilke edindik. ├ço─ču yerde yumurta deyip ge├žilen sekt├Ârde Tar─▒m Bakanl─▒─č─▒n─▒n bizde istedi─či t├╝m kriterleri yerine getirmek i├žin gayret g├Âsteriyoruz.

94274524_3737447332963871_5097729819295088640_o

SEKT├ľR├ťN├ťZ├ťN GELECE─×─░N─░ NASIL G├ľR├ťYORSUNUZ?
Ge├žen y─▒l yumurta sekt├Âr├╝ ihracatla ilgili ├žok b├╝y├╝k bir s─▒k─▒nt─▒dan ge├žti. T├╝rkiye de bug├╝n 110 milyon adet yumurta ├╝retimi var. T├╝rkiye n├╝fusundan ├žok daha fazla. Yani herkes bug├╝n bir yumurta dahi yemi┼č olsa yine oran─▒ yine kar┼č─▒lam─▒yor. Bizim ihracat yapmam─▒z laz─▒m. Bizim yumurta sekt├Âr├╝ olarak ihracat yapt─▒─č─▒m─▒z ana merkezlerden bir tanesi Irak . Irak pazar─▒ kapand─▒─č─▒ i├žin ge├žti─čimiz y─▒llarda yumurta sekt├Âr├╝ ├žok b├╝y├╝k s─▒k─▒nt─▒lar ya┼čad─▒. Ama ┼ču anda baz─▒ ihracat kalanlar─▒m─▒z a├ž─▒ld─▒ ve sekt├Âr├╝m├╝z iyi. ─░leri ki s├╝re├žlerde Avrupa pazar─▒na da girersek ben yumurta pazar─▒n─▒ ├žok umutlu g├Âr├╝yorum.
SEKT├ľR├ťN├ťZLE ALAKALI SORUNLAR NELERD─░R?
Sekt├Âr├╝m├╝z├╝n sorunlar─▒na de─činecek olursak k├Ây tavu─ču diye sat─▒lan ├╝r├╝nler var. Pazarlarda falan ├žok g├Âr├╝yoruz. Hatta bir ┼čah─▒s bana yaz─▒s─▒z yumurta var m─▒ elinizde diye sordu, yani ├žiftlik yumurtas─▒n─▒ da al─▒p k├Ây yumurtas─▒ diye vatanda┼člara satmak isteyen ki┼čiler var. Yani el alt─▒ndan bu i┼či yapan firmalar ├žok fazla. Gezen tavuk ad─▒ alt─▒ndan yap─▒lan i┼člerde hi├ž bir kay─▒t yok, vergi ├Âdeme gibi bir durumlar─▒ yok, bu sekt├Ârde bu tarz durumlar da ├žok fazla oluyor. Bunlarda bizim sekt├Âr├╝n eksileri diyelim.

93771314_3737447876297150_1090961000724692992_o

T─░CAR─░ HAYAT YEN─░ BA┼×LAMI┼× B─░R F─░RMASINIZ SEKT├ľR├ťN├ťZLE ALAKALI HAYAL─░N─░Z NED─░R?
Biz e┼čimle birlikte ├ž─▒kt─▒─č─▒m─▒z bu yolda hedefleri olan bir ├žiftiz. ─░leride ├╝retici firma olmak hedeflerimizin ba┼č─▒nda geliyor. il├žemizde kafeste tavuk yeti┼čtiricili─či yapan tek firma var biz ikinci olmay─▒ istiyoruz. ┼×u anda sadece paketleme i┼či yap─▒yoruz. ─░lerde ├╝retici olmak istiyoruz.
PTO FAAL─░YETLER─░ HAKKINDA NELER D├ť┼×├ťN├ťYORSUNUZ?
Ticari hayata kendi i┼čletmemle yeni ba┼člad─▒m fakat daha ├Ânceden de Ticaret Odas─▒n─▒n faaliyetlerini g├Âr├╝p Ticaret Odas─▒na kay─▒tl─▒ bir firmada ├žal─▒┼čt─▒─č─▒m i├žin odaya yabanc─▒ de─čilim. Bu g├╝ne kadar ticaret odas─▒nda hi├ž bir i┼člemimiz yar─▒m kalmad─▒. Kendi i┼čletmemizi kurarken bir tak─▒m evraklar almam─▒z gerekiyordu bu konuda da hi├ž zorlanmad─▒k. Hatta tam aksine ├žok yard─▒mc─▒ oldular. Bu a├ž─▒dan Ticaret Odas─▒’n─▒n ├žal─▒┼čanlar─▒ndan da y├Ânetim kadrosunda da ├žok memnunuz.
T─░CARET ODASI OLARAK ├ťYEM─░Z SA─×LAMLAR GIDA’YA T─░CAR─░ HAYATINDAN BA┼×ARILAR D─░L─░YORUZ.

´╗┐