ANKARA HAVA DURUMU19°C Çok Bulutlu

🚩 Köprülü Vinç Operatörü Yeterlilik Sınavı 🚩

111

Odamızda Köprülü Vinç Operatörü Yeterlilik Sınavı kayıtları devam ediyor. 1 Kasım 2018 tarihinde zorunluluk getirilen “Köprülü Vinç Operatörü Seviye 3” mesleği potansiyeli ve içerdiği yüksek risk nedeniyle büyük önem arz etmektedir. Şöyle ki:
•En çok iş kazası yaşanan mesleklerin başında gelmektedir. İmalat sanayinde en çok kullanılan ekipmandır. Dolayısıyla taşıma işlemi yapan tüm personelin bu belgeyi alması gerekmektedir. 2019 itibariyle Bakanlıklar tarafınca cezai yaptırım uygulanacaktır.
(Kişi başı aylık 775 TL)
•Kanun ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre, kişinin sadece ve sadece ilgili alanda “ustalık belgesi” veya “meslek lisesi diploması” bulunması durumunda mesleki yeterlilik belgesi almasına gerek yoktur. (Köprülü Vinç Operatörü Seviye 3” mesleğinde daha önce alınmış olan kurs sertifikaları (özel eğitim kursları, halk eğitim merkezleri kursları, İŞKUR programları vb.) geçerli değildir.)
Köprülü Vinç Operatörü Seviye 3 sınav ücreti 450 TL’dir.
Adayların başarılı olması durumunda sınav ücretleri 31.12.2019 sonuna kadar geri iade edilecektir
Sınavlar teorik(yazılı) ve performans(uygulama) olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilmektedir

Ön kayıtlar 2 adet fotoğraf ve kimlik fotokopisi ile odamızdan yapılacaktır.
📞Ayrıntılı Bilgi: 0312 623 1084/127
berna@pto.org.tr