ATO II. TİCARET ATAŞELERİ YEMEĞİ
- 08.03.2015 Tarihinde Eklenmiş
- 0 Yorum Yapılmış578 Kişi Okumuş

ATO Dış Ticaret ve Uluslararası İşbirliği özel İhtisas Komisyonu,Ankara’da bulunan büyükelçiliklerin ticari ataşelerine yönelik bir akşam yemeği düzenledi. Sheraton Otel’de gerçekleştirilen yemekte konuşan ATO Başkanı Bezci, son 12 yıllık dönemde siyasi istikrar sayesinde ve özel sektörün başarılı çalışmalarının da kattığı ivmeyle Türkiye’nin önemli bir yükseliş yaşadığını kaydetti.
Yemekte PTO Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi SAKARYA ve Yönetim

Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü ŞENEL’de yer aldı.
İkinci Ataşeler Yemeği’nin menüsü Polatlı’da bulunan Gordion’da yaşamış efsanevi Frigya Kralı Midas’ın son akşam yemeğinde yediği yemeklerden oluştu. Kral Midas’ın son akşam yemeğini yediği tabakların gömülü olduğu Tümülüs’te yapılan çalışmalarda, tabaklardan elde edilen bulgular neticesinde hazırlanan yemek, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz ve ekibi tarafından hazırlandı.Menü, yöresel lezzetlerle hazırlanmış soğu mezeler, kaz etli çıtır Tümülüs böreği, bal ve üzüm suyu ile marine edilmiş fırında kuzu sırtı, nohutlu yumak tatlısından oluştu.Yemeğe Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, MÜSİAD Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal, ATO Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda ticari ataşe ve diplomat katıldı.