ANKARA HAVA DURUMU

BAŞKAN SAKARYA KIRGIZİSTAN’DA AKSAKALLAR KONSEYİNE KATILDI

FullSizeRender (1)

Türk Devletler Topluluğu Aksakallar Konseyi toplantısı, Kırgızistan’ın Bişkek şehrinde gerçekleşti. Toplantıya Konsey Başkanı eski Başbakan Binali Yıldırım’a Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve GTİ Yönetim Kurulu Üyesi Ulvi Sakarya’da eşlik etti.

Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve GTİ Yönetim Kurulu Üyesi  Ulvi Sakarya Kırgızistan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Aksakallar Konseyi 13. Toplantısı’na katılan TDT Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım’a eşlik etti. Ulusal ve uluslararası pek çok önemli platformda ilçemizi ve ilçemiz iş insanlarını temsil eden Başkan Sakarya Kırgızistan’ın Bişkek şehrinde gerçekleştirilen Aksakallar Konseyi Toplantısına katıldı. Başkan Sakarya görüşmeleri sırasında Konseyi Başkanı Yıldırım’a ilçemizin ticari hayatı ve iş insanları hakkında bilgiler verdi.

FullSizeRender

AKSAKALLAR KONSEYİ TOPLANTISININ 13. YAPILDI

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’in ev sahipliğinde TDT Aksakallar Konsey üyelerinin katılımıyla “13. Aksakallar Konseyi Toplantısı” gerçekleştirildi. Görüşmede, TDT Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, Azerbaycan’dan Hasan Hasanov, Kazakistan’dan İkram Adırbekov, Kırgızistan’dan Medethan Şerimkulov, Özbekistan’dan Bakhtiyor Sayfullayev, Türkmenistan’dan temsilen Recep Bazarov ve TDT Genel Sekreteri Baghdad Amreyev yer aldı.

BAŞKAN YILDIRIM’A “DANAKER DEVLET NİŞANI” TAKDİM EDİLDİ

TDT Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Kırgızistan’da gerçekleşen yıllık ikinci olağan toplantının verimli geçtiğini belirterek, toplantıda geniş yelpazede ele aldıkları konular çerçevesinde tavsiyelerini oluşturduklarını söyledi. “Burada alınan tavsiye kararlarını liderlerimize aktaracağız.”dedi.  Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır  Caparov, görüşmede, Kırgızistan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki dostluk ve iş birliğinin güçlendirilmesine yaptığı büyük katkılardan dolayı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım’a “Danaker Devlet Nişanı”nı takdim etti.