ANKARA HAVA DURUMU23°C Parçalı Bulutlu

BU PROJE ÜYELERİMİZİN NİTELİKLİ ELEMAN SORUNUNA ÇÖZÜM GETİRECEK..

MEGİPPPPPPTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile İŞKUR arasında Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) imzalanmıştı. Söz konusu Protokol ile sektörün talep ettiği niteliklerde işgücü eğitilmesi ve eğitim sonrasında kursiyerlerin en az %50’sinin istihdam edilmesi amaçlanmaktadır.

MEGİP Programı ile ,teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecek mesleki eğitim kursları işverenin talebi doğrultusunda düzenleneceğinden, işveren kendi ihtiyaç duyduğu nitelikteki personelin yetiştirilmesini sağlayabilecektir. Ayrıca eğitici giderlerinin bir kısmı, eğitime katılacak kursiyerlerin sigorta primleri ve maaş giderleri İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup Bakanlıkça çıkarılan tebliğlerde belirtilen mesleklerde yetkilendirmiş sınav ve belgelendirme kuruluşlarının gerçekleştireceği sınavlarda başarılı olan kişilerin belge masrafı ile brüt asgari ücretin yarısını geçmemek üzere sınav ve belge ücreti ise İşsizlik Sigortası Fonundan ödenecektir.

MEGİP, Üyelerimizin Nitelikli Eleman Sorununa Merhem Olacak..

MEGİP kapsamında yapılacak olan mesleki eğitimlerin uygulama süreci, eğitim süresi, sınav ve belgelendirme aşaması, karşılanacak giderler, kursiyerlerin istihdamı ile MEGİP’in üyelere sunacağı kazanımlar hakkında bilgi vermek amacıyla Ankara İŞKUR İlMüdürlüğü Temsilcilerinin katılımıyla 21 Kasım 2018 Çarşamba günü saat15:00’de Polatlı Ticaret OdasıToplantı Salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir.Ayrıca;Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri tarafından düzenlenen İş başı eğitim programları ile ilgili teşvikler de program kapsamında anlatılacaktır.Bu teşviklerin arasında iş başı eğitim programının sonunda 12-18 ay boyunca İşverenin çalışanı için SGK maliyeti olmayacağı teşviklerde anlatılacaktır.

Nitelikli eleman çalıştırmak isteyen ve teşviklerden yararlanmak isteyenOdamız  üyeleri toplantıya davetlidir.Bilgi almak için; 0312 623 1084 /112No’lu telefon ile iletişime geçilebilir.