ANKARA HAVA DURUMU20°C Az Bulutlu

İŞSİZ GENÇLER MEGİP İLE PARA KAZANIP MESLEK SAHİBİ OLACAK

1

İstihdam seferberliği kapsamında; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İŞKUR ve TOBB arasında imzalanan MEGİP Kapsamında ilçemizde Odamız eğitimler açmaya devam ediyor.Geçtiğimiz günlerde Satış Pazarlama elemanı için başvuruları almaya başlayan Odamız şimdide;

-CNC Operatörlüğü

-Taşlama Operatörü

-Demiryolu Makine İmalatçısı

-Argon Kaynak

Meleklerinde 6 Ay boyunca Teorik ve Uygulamalı Eğitimler yapılacaktır. Eğitimlere katılacak gençlerin maaşları ve Sağlık Sigortaları İşkur tarafından ödenecek.

3 Ay Sürecek Teorik Eğitim Polatlı Ticaret Odası Organize Sanayi Bölgesinde Raylı Sistemler üretimi yapan Atalar Makine Mühendisleri tarafından verilecektir. 3 Ay tamamlandığında, Uygulamalı Eğitim Odamız tarafından belirlenen firmalarda yapılacaktır. Eğitimler sonunda ise isteyenler firmalarda istihdam edilecektir. Böylece işsiz gençler hem vasıflı ve belgeli çalışan hale gelecek hem de kendi paralarını eğitimler alarak kazanacaktır.

Bu sayede kurslar işverenler için de çalıştıracağı elemanı tanıma imkanı sağlayacaktır. İşveren programa dahil olarak, işe almayı planladığı kişilerin mesleki gelişim ve deneyim kazanmasını gözlemleyebilecektir. Daha sonrasında bu firmalar eğitime katılan kursiyerler için istihdam teşviklerinden de yararlanabilecektir. Bu noktada ilk etapta üyelerimizden beklentimiz; belirtilen mesleklerde işgücüne ihtiyaç duydukları meslekleri odamıza bildirmeleridir. Böylece piyasada karşılığı olan nitelikli yetiştirilecek elemanlar ile istihdam yaratılabilecektir.

Kursiyerler İçin; Eğitim süresi boyunca kursa devam zorunluluğu bulunmaktadır.

Kurslara kayıt için kursiyer adaylarının kimlik fotokopileriyle birlikte odamıza bizzat gelmesi gerekmektedir.

Bilgi: 0312 623 1084/116

iletsim@pto.org.tr