ANKARA HAVA DURUMU

POLATLI TİCARET ODASI’NDAN DEV LOBİ HAMLE

Sanal Fuar Duyuru

Polatlı Ticaret Odası, Polatlı’daki ticareti güçlendirmek ve üyelerine daha kaliteli hizmet sunmak için Ankara Kalkınma Ajansı destekli Teknik Destek Programı kapsamında odalar arası iletişimi güçlendirmek ve işbirliğini arttırmak, ortak toplantılar ve faaliyetler düzenlemek, birlikte projeler hazırlayarak gerçekleştirmek, sanayi ve ticaretin gelişmesinin yanında ,sosyal ve kültürel faaliyetlerle hareket etmek amacıyla girişimde bulunuyor.
Proje kapsamında düzenlenecek olan online eğitimlere ve online tanışma toplantılarına farklı sektörlerden Ticaret Odası üyeleri ile Azerbaycan Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri katılım sağlayacaktır. Ticaret Bakanlığı onaylı,www.globalpiyasa.com web sitesinde PTO adına özel kurulacak platformda gerçekleştirilecek fuar ile birlikte, Azeri ve Türk işadamların ürünlerinin görselleri ve özellikleri yer alacak, bu sayede ürünlerinin tanıtımı ile sanal pazarlama imkanına sahip olacaklardır. Böylece iki ülke işadamları arasında ticari ve sosyal etkileşim sağlanacaktır. Tarım Sektöründe Dijital(Online) Pazar Yeri, Hedef Pazarda Ticari İstihbarat ve Müşteri Bulma Teknikleri, Pazarlama İletişiminde Yeni Medyanın Kullanımı, Global Piyasa Veritabanı eğitimlerinin yanı sıra proje süresi içerisinde bir de profesyonel online sanal fuar düzenlenmesi planlanmaktadır.
KATMA DEĞER YARATACAK UNSURLAR
Ankara Kalkınma Ajansının Teknik Destek programı kapsamında gerçekleştirilecek olan; Tarım Sektöründe Dijital(Online) Pazar Yeri, Hedef Pazarda Ticari İstihbarat ve Müşteri Bulma Teknikleri, Pazarlama İletişiminde Yeni Medyanın Kullanımı konulu eğitimler kabul gördüğü takdirde uzman eğitimciler tarafından verilmesi katılımcılara maksimum seviyede katma değer sağlayacaktır. Projede verilmesi istenen eğitimlerin daha önce verilmemesi katılımcıların eğitimlerden en üst düzeyde yararlanmasını sağlayacaktır. Girişimcilik ve güven duyguları pekişecek, ekip duygusu gelişecektir. Böylece katma değer yaratılmış olacaktır. Katılımcıların faydalanacağı bu eğitimler yerel ve bölgesel kalkınma açısından katkı sağlayacaktır. Eğitim sonrası katılımcılara sertifika verilmesi katma değer yaratacak diğer bir unsurdur.
BEKLENEN SONUÇLAR
Proje faaliyetlerinden bir tanesi olan Sanal fuarlarla Ticaret Odası üyeleri tanışmış olacaklar aynı zamanda ürünlerinin tanıtımını ve satışını yapma imkânı bulacaklardır. Proje süresinde ücretsiz olarak bu platformdan yararlanacak üyelerine sonrasında ayrıcalık tanınacaktır.