-3°C
ANKARA HAVA DURUMU-3°C Kar Yağışlı

SAKARYA: KUR ÇIKARKEN ANLIK OLARAK GÜNCELLENEN ETİKETLER, KUR DÜŞERKEN  YAYA KALDI

179060326_5414561145252473_4933621901492265253_n
Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya  dolar kurunda yaşanan düşüşün etiketlere de yansıması gerektiğini beyan ederek : ” Dolar yükselirken anlık olarak güncellenen etiket fiyatlarının düşüşte de aynı hızla değiştiğini görmek istiyoruz. ” dedi.
Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kabine Toplantısı’nın ardından kamuoyuna duyurduğu finansal alternatifler ve ekonomik tedbirlere bağlı olarak döviz kurunda yaşanan düşüşün mal ve hizmet alımlarına da yansıtılması gerektiğini altını çizdi ve : ” Uzun ve  ezici bir pandemi sürecinin ardından  uzun zamandan beri ekonomik bir belirsizliğin içine girdik.  Son bir yılda yaşadığımız ekonomik dalgalanma ve sonrasında yaşanan ani döviz artışı  sonrasında önümüzü göremeyecek durumdayız.   Bu belirsizlik ile üretmekten, almaktan ve satmaktan korkar hale geldik. Ticaret Odası kuruluş amaçlarından biride ekonomideki gidişatta yön çizmektir.  Bizlerde ekonomik gidişatın yol haritasını tam olarak görmek istiyoruz. ” dedi.
DÖVİZ KURUNDAKİ DÜŞÜŞÜN SON TÜKETİCİYE YANSIMASI ÇAĞRISINDA BULUNUYORUM
Başkan Sakarya: ” Öbür taraftan kur artışları esnasında yaşadığımız fiyat artışlarının döviz  kurunda yaşanan düşüş sonrasında da etiketlere yansımadığını görüyoruz. Kur çıkarken anlık olarak güncellenen etiketler, kur düşerken  tabiri yay kaldı.  Döviz kurundaki düşüşün etkin bir şekilde, son tüketiciye yansıması için talebimizi, beklentimizi ve açık çağrımızı net bir şekilde ifade etmek istiyorum. “dedi.