ANKARA HAVA DURUMU27°C Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı

Üyemiz Saycan İş Makinaları ile Röportajımız

Merhabalar İlhan Bey öncelikle röportaj talebimizi kırmayıp bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz. Kendinizden kısaca bahseder misiniz?

İsmim İlhan SAYCAN, Polatlılıyım. İki yıl önce  Saycan İstifleme Ve İş makinaları Bakım Onarım Harfiyat KANT.YURT İŞL.SAN.VE TİC.LTD.  ŞTİ. ‘ni kurduk. Polatlı’da faaliyet gösteriyoruz. Abim ile beraber çalışıyoruz. İş makineleri üzerine Polatlı’da bu işi yapan yoktu, bizde sektördeki boşluğu doldurduk. Elimizden geldiğince de hizmet vermeye çalışıyoruz.

• İş hayatınıza nasıl başladınız? Bize bilgi verir misiniz?

Yaklaşık 15 yıl özel sektörde çalıştım. Abim yaklaşık bir 15 – 20 yıldır Temsa da İş makineleri üzerine çalışıyordu. Sonra beraber karar verdik ve bu işi kendimiz yapalım dedik. Yaklaşık 2 yıldır da kendi firmamızda bu işi sürdürüyoruz.

• Sektörünüz hakkında bize detaylı bilgi verir misiniz?

Biz teknik olarak hizmet sektöründe çalışıyoruz. Forklift, JCB gibi inşaat ve hafriyat işinde çalışan tüm iş makinelerinin bakım ve yetkili servisliğini yerine getiriyoruz.

Yani iş makinalarının arızalarını tespit ediyor ve tamiratını gerçekleştiriyoruz. İşlerimizin %90 ‘nı yerinde yani sahada çözüyoruz. Ağır motorlu araçlar bozulduğunda eğer şantiyede çözemiyorsak atölyemize getirip burada tamiratını gerçekleştiriyoruz.

• Polatlı dışında hangi bölgelerde çalışıyorsunuz?

Genel olarak biz Afyon İscehisar Mermer Organize Sanayi Bölgesinde makinelerimiz var. Aynı şekilde Uşak, Kütahya,  Afyon gibi Ankara çevresindeki illerle çalışıyoruz.

• Hangi firmalarla iş ortaklığınız var ?

Kendi şirketimiz üzerinden hizmet veriyoruz. CAT, KOMATSU, JCB gibi bu sektörde lider firmalarla çalışıyoruz. Bu firmaların yetkili servisliğini yapıyoruz. Bunların haricinde de yılbaşından sonra büyük bir firmayla daha anlaşma sağlayacağız. Polatlı’da bizim dışımızda bu işte kimse olmadığı için bütün firmaların taleplerine yardımcı oluyoruz.

• Uzun döneme yönelik hedefleriniz nelerdir?

Uzun vadede kurumsal bir şirket olma yolunda ilerliyoruz. İnşallah firmamız birkaç yıl içinde daha da büyüyecek. Şu anda bölgede kendimize ait araçların kiralamasını da yapıyoruz. Mevcutta üç iş makinamız var kısa zamanda bunu da artıracağız. Servis ağını da genişletmeyi düşünüyoruz. Yıl başı itibariyle de Tokat’a kadar iç Anadolu bölgesinde yetkili servislik anlaşmamız olacak. Buna göre de makine sayımızı, araç sayımızı genişleteceğiz.

IMG_8313

• Bildiğimiz kadarıyla KOSGEB ten yararlanmışsınız. Girişimcilere bu konudaki fikir ve önerilerinizi paylaşır mısınız?

KOSGEB desteği ile işe başladık ama  başladıktan sonra şunu gördük KOSGEB  bizim sektörde çalışmaya hazır değilmiş . KOSGEB’te bu konuda epey bir resmi işler uğraştık. Ama tabi yeni başlamak isteyenler için iyi bir adım KOSGEB. KOSGEB, Ticaret Odaları, Esnaf Odaları gibi kurumlar ile daha çok iç içe olmalı ve destek olması gerekir. Yeni başlayanlar için Girişimcilik hibesinden yararlanmaları büyük avantaj.

• Polatlı’nın ekonomik ve istihdam durumunu değerlendirir misiniz?

Ekonomik açıdan değerlendirmek gerekirse sektörlerin durumu gayet iyi fakat iş verenler kazandıkları parayı Polatlı piyasasında harcamıyorlar. Yatırımlarını kazandıkları yere yapmıyorlar. Yani Polatlı’nın parası başka yere gidiyor. Bundan dolayı da ilçenin ekonomik çarkı yavaşlıyor.

• Polatlı Ticaret Odası’nın etkinlik, faaliyet ve üyelerine yönelik hizmetleri hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Başkanımız Ulvi Sakarya’nın çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

Ulvi bey iyi bir insan şahsen tanışıyoruz , görüşüyoruz. Ticaret Odası işletmeciye bir adım atacak, işletmeci Ticaret Odasına koşarak gidecek. Başkanımız bunu geldiği zamandan beri yapmaya çalışıyor. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu tam anlamıyla sağlanır. Polatlı Ticaret Odası’nın faaliyetlerine elimizden geldiğince de katılmaya çalışıyoruz.

• Tekrardan talebimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Bizim sesiniz olduğunuz için biz teşekkür ederiz. İnşallah ilerleyen günlerde tekrar bir araya geliriz.

Saycan İş Makinaları

Adres: Gülveren Mah. Uludağ Cad. No: 37 Polatlı / ANKARA