ANKARA HAVA DURUMU29°C Az Bulutlu

BAŞKAN SAKARYA ANKARA KENT KONSEYİ YÖNETİMİNİ AĞIRLADI

Sakarya Meydan Muharebesinin sene-i devriyesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi kent konseyi ekibi Polatlı’nın tarihi alanlarını ziyaret edip tarihe yerinde şahitlik etti.  Kent konseyi ekibinin tarihteki yolculuğuna Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ve Polatlı Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya, Polatlı Tarihi Alanları Tanıtım Merkezi Genel Koordinatörü Kadim Koç refakat etti.  Polatlı’nın tarih turizminin tanıtımına son derece önem verdiklerini ifade eden Sakarya ve Yıldızkaya Polatlı tarihinin tanıtımına katkı sunan Ankara Ticaret Odasına teşekkürlerini iletti.  Ankara kent konseyinin Polatlı ziyaretinde aynı zamanda konseyin 3’üncü yürütme kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında ekip Duatepe başta olmak üzere Polatlı tarihi alanlarını POTA Koordinatörü Kadim Koç rehberliğimde gezdi.

POLATLI VE DUATEPE HASSASİYETİMİZ KIRMIZI ÇİZGİMİZ

Kent Konseyi Başkanı Yılmaz, Polatlı Ticaret Odası’ndaki toplantının açılışında yaptığı konuşmada, ” Viyana’dan başlayan geri çekilmenin durduğu yerde” bulunduklarını belirtti ve ” Duatepe’yi bu topraklardaki bütün çocuklara, bütün milletimize, Ankara’daki 5,5 milyon hemşehrimize anlatmakla ilgili sorumluluğumuz var. Bunu bildiğimiz için Kent Konseyi olarak burada bu toplantıyı yapıyoruz. Duatepe’yi doğru anlamaz, Duatepe’yle ilgili doğru bir anlatım ortaya koymazsak Anadolu’nun bir kasabası gibi görünen şehire Mustafa Kemal Atatürk’ün neden başkent unvanını verdiğini, Cumhuriyet’i neden bu şehirde ilan ettiğini anlama şansımız yok. Bu değerlerimizi, özgürlüğümüzü, dünyadaki saygınlığımızı borçlu olduğumuz topraklardayız. Bugüne kadar gerekli hassasiyetin gösterilmediğini biliyoruz. Bizler, bundan sonra Ankara Kent Konseyi olarak, Polatlı ve Duatepe üzerinde bu hassasiyetimizi kırmızı çizgimiz olarak kamuoyuna duyurmak istiyoruz.”

BUNDAN SONRA POLATLI’YI BİR MERKEZ OLARAK GÖRECEĞİZ

Toplantıda yol haritalarını da belirleyeceklerini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti: “Partisine, fıtratına, hiçbir şeyine bakmadan kente dair endişesi olan bütün adanmışların buluşacağı yerdir demiştik Ankara Kent Konseyi. Bundan sonra Polatlı’yı bir merkez olarak göreceğiz. Tıkandığımız her noktada aynı Mustafa Kemal Atatürk’ün baktığı gibi Duatepe’den bakacağız.” dedi.

MİLLİ ŞUURUN BİZDEN SONRAKİ KUŞAKLARA ANLATILMASI MAKSADIYLA ÇALIŞIYORUZ

Belediye Başkanı Mürsel  Yıldızkaya 2021 yılının Sakarya Zaferinin 100’üncü yılı olacağını bununda Türkiye’ye gündeminde yer almasını istediklerini beyan ederek  bu konuda destek istedi ve : ” Türk milleti binlerce yıllık tarihinde çok destan yazmış, önemli zincir halkaları eklemiş bu destanlara ama Sakarya, Türkiye tarihi açısından, Anadolu’daki varlığımız açısından çok büyük bir destan. Bu büyük destana, büyük kahramanlığa Polatlı, Haymana ile birlikte ev sahipliği yapmış. Bu milli şuurun bizden sonraki kuşaklara anlatılması maksadıyla belediye olarak pek çok çalışma yaptık.” ifadelerini kullandı.

SAKARYA DESTANININ 100’ÜNCÜ YILINI TÜRKİYE’YE DUYURMALIYIZ

”  100’üncü yılda Sakarya zaferini Türkiye gündemine oturtmamız lazım, bu sadece bizim gücümüzle olacak bir şey değil. Özellikle Ankara kent konseyimizin bize çok büyük katkı vereceğini biliyorum. tarih turizmi açısından Polatlı çok elverişli bir konuma sahip.  Biz bütün gücümüzle tarih turizmini canlandırmaya gayret gösteriyoruz. Bu iki değer sadece Polatlımızın değil başkentimizin de önemli  tarih kıymet ve değerleridir. Dolayısıyla bu sadece Polatlı belediyesinin değil Ankara Büyükşehir Belediyesinin de diğer ilgili kuruluşların görevi olması gerekir. ”

IMG_9637IMG_9668

POLATLI’NIN TANITIMINA KATKI SUNAN ATO’YA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Polatlı Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya Ankara Ticaret Odası yönetiminin Polatlı’nın tarihi değerlerinin tanıtılması noktasında gösterdiği hassasiyette memnuniyet duyduklarını ifade ederek: ” Polatlı dışında bu şehrin, Ankara’nın ve Türkiye’nin kıymetli tarihi değerlerinin tanıtımı noktasında ilk kıvılcımı çakan ATO’nun yönetimi, meclisi, yönetim kurulu  başkanı oldu. Bu konuda kendilerine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. ” dedi.