ANKARA HAVA DURUMU7°C Parçalı Bulutlu

DEVLET DESTEKLİ ALACAK SİGORTASININ DETAYLARI AKTARILDI

Odamız bünyesinde üyelerimizi  bilgilendirmek amacıyla düzenlediğimiz eğitimler kapsamında ele alınan konu devlet destekli alacak sigortası hakkında bilinmesi gerekenler oldu.

A

Üyelerimizi gelişen ve değişen sistemler ile alakalı bilgilendirme amaçlı konularında uzman kişiler tarafından bilgi sahibi yapmak amacıyla birçok kez organize ettiğimiz eğitimlerimiz kapsamında Kobilere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak sigortası ile alakalı bilgilendirme toplantısı düzenledik.Halk Sigorta A.Ş. tarafından Oda üyelerimiz “KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası” hakkında bilgilendirildi. Halk Sigorta Ticari Alacak Sigortası Müdürlüğü uzmanı Fehmi Gökhan Gürsoy tarafından verilen bilgilendirme toplantısında, Alacak Sigortasının tanıtımı, Müşteri risklerinin ölçülmesi ve analizi, Ürünün ödenemeyen faturalara karşı sağlayacağı koruma, Alacak takiplerinin sigorta şirketine devredilmesi ile kazanılacak değerler, başvuru süreci vb. konular hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

TİCARİ ALACAK SİGORTASININ FAYDALARI NELERDİR?

• Müşterilerini analiz edip, finansal durumlarını izleyerek şirketin risk yönetimine katkı sağlar.
  • İşletmeyi öngörülmeyen tahsilat problemlerine karşı koruyarak, finansal yapısını güçlendirir.
  • Bilançonun aktif kalitesini yükselterek bankalar ve finansal kuruluşlar nezdinde kredibilitesini artırır.
  • Şirket yönetiminin alacak sorunlarını bir kenara bırakarak asıl faaliyet alanına odaklanmasına yardımcı olur.
  • Yeni müşteriler bularak satışları artırmaya ve şirketin büyümesine katkı sağlar.
  • Sorunlu alacaklarla ilgili hukuki takip işlemlerini sigorta şirketinin avukatları işletme adına yürütür.