ANKARA HAVA DURUMU32°C Parçalı Bulutlu

KOSGEB Kredi Faiz Desteği Başladı

Kosgeb’in 19 Aralık tarihinde başlattığı 50.000 TL üst limitli 12 ay ödemesiz geri kalanı 3 (üç) ayda bir eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli olarak “KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği” için;

İşletmelerin KOSGEB Veri Tabanı’na kaydolması ve KOBİ Beyannamesinin güncel olması gerekmektedir.

Bu işlemler tamamlandıktan sonra Oda Faaliyet Belgesi, Sicil Gazetesi(aslı), İşletmeye ait İmza Sirküsü(aslı), Kobi Bilgi Dökümanı ve Kobi Beyannamesi ile birlikte bağlı olduğunuz KOSGEB Bölge Müdürlüğüne giderek kaydınızı tamamlamanız gerekmektedir.

Başvuru Tarihleri : 19.12.2016 Pazartesi saat 09:00’da başladı ve 21.12.2016 Çarşamba günü saat 24:00’te sona erecektir.

Kredi başvurularınız için, http://sifirfaiz.kosgeb.gov.tr adresini kullanabileceksiniz.

Aynı anda onbinlerce kayıt ve güncelleme yapılmasından dolayı sistemde gecikme yaşanmakta olup kayıt ve güncelleme işlemleri süresiz bir şekilde devam etmektedir.

Kayıt ve güncelleme işlemleri; kredi başvuru tarihleri sürecinde de devam edecektir.

Kredi onaylanma sürecinde başvuru sırasına göre herhangi bir öncelik söz konusu olmamakla birlikte başvurular tamamlandıktan sonra sistem; işletmeleri, değerlendirme kriterlerine ve TUİK verilerine göre belirlenen il kotaları çerçevesinde sıralayacaktır.

Bu aşamada işletmenin KOSGEB Müdürlüklerine bizzat başvurmasına gerek yoktur.

Programda yer alan bankalar;

– Akbank T.A.Ş.

– Denizbank A.Ş.

– Garanti Bankası A.Ş.

– Halk Bankası A.Ş.

– İş Bankası A.Ş.

– QNB Finansbank A.Ş.

– Vakıflar Bankası A.Ş.

– Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.

– KGF

Destek başvurusunun onaylanması Bankalar için bağlayıcı olmayıp, Bankalar kredi verip vermemek ve verecekleri kredi miktarını belirlemek hususunda kendi mevzuat ve değerlendirmeleri doğrultusunda hareket edecektir.

Sakarya “Esnaf ,sanatkarlar ve tacirler için bu destek çok büyük bir anlam ifade ediyor.”

KOSGEB’in sıfır faizli cansuyu kredisine esnaf ve iş dünyasından büyük ilgi gördüğünü ifade eden Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Ulvi Sakarya; “Esnaf,sanatkarlar ve tacirler için bu destek çok büyük bir anlam ifade ediyor. İşletmelerin ayakta kalabilmeleri ve mevcudiyetlerini sürdürmeleri bakımından can suyu niteliği taşıyan bu desteğin çok sayıda işletmeye ulaşması ve aynı zamanda gerçekten ihtiyaç sahiplerinin alması öncelikli olmalıdır. Son iki yılda ülkemizde yaşanan olaylar, komşu ülkelerdeki gelişmeler ve ticaretin daralmasıyla bölgemiz KOBİ’leri bugün adeta can çekişme noktasına gelmiş ve ayakta kalabilmenin mücadelesini yapmaktadır. Odamız bünyesinde bulunan KOSGEB temsilciliği konuyla ilgili bilgi almaya gelen Kobi’lere nasıl bir yol izleyeceklerine dair yoğun ilgi ve alaka göstermektedir.  ” dedi.