ANKARA HAVA DURUMU33°C Mevzi Sağanak

Güncel

Sakarya, ” Yabancı iş adamlarını ilçemize yatırım yapmaya davet ediyorum ”

TOBB’nin 2005 yılından bu yana her yıl sürdürdüğü ve bu yıl 19. düzenlenen Türkçe Konuşan Yabancı Girişimciler Programı kapsamında eşleştirme toplantısı Polatlı Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi.Bu güne kadar 700 girişimcinin katıldığı programlara Polatlı ilk defa ev sahipliği yaptı. Arnavutluk,Kırgızistan,Yunanistan,Bosna Hersek,Kazakistan,Ukrayna,Afganistan,Azerbeycan,Bulgaristan,Gürcistan,Irak,İran,Karadağ,Kosava,KKTC,Makedonya,Moldova,Özbekistan,Romanya,Sırbistan,Tacikistan ve Türkmenistan’dan gelen heyete  Polatlı’nın iş hacmi,tarihi alanları ve ikili iş görüşmeleri hakkında bilgi edinmeleri için ard arda ziyaretler gerçekleştirildi.
425703f5-b0f6-4d6e-b0e8-67867c307f2f
 PTO toplantı salonunda yapılan Türkçe Konuşan Girişimciler Eşleştirme Toplantısı’na 22 ülkeden 50 iş adamı katıldı.Gıda,tarım,sigortacılık,danışmanlık,tekstil,makina gibi sektörlerde faaliyet gösteren yabancı iş adamları aynı sektörlerde hizmet veren PTO üyeleri ile bir araya gelip bire bir görüşüp ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.
Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya’nın ev sahipliği yaptığı programın öncesinde heyet Polatlı OSB’de faaliyet gösteren Bozkurt Tarım Makinaları Ltd. Şti’yi ziyaret etti ve buradaki tarım makinalarının imalat aşaması hakkında firma sahibi Feridun Bozkurt’tan bilgi aldı.Ardından 22 ülkeden 50 kişinin yer aldığı yabancı iş adamlarına Polatlı’nın vitrini olan Sakarya Şehitlik Anıtı gezdirildi ve POTA Koordinatörü Kadim Koç tarafından adeta o günler yeniden yaşatıldı.
Tarihi alanlar gezisinin ardından birebir  görüşmelerin yapılacağı Polatlı Ticaret Odası’na geçildi.
PTO Başkanı Ulvi Sakarya tarafından odanın işleyişi ve 2013 yılından bu yana gerçekleştirilen faaliyetler hakkında yabancı iş adamlarına bilgi verildi.Katılımcılar tarafından büyük ilgi gören başkan Sakarya’ya bütün ülkelerden gelen hediyeler takdim edildi.Ardından PTO üyeleri ile aynı sektörden olan yabancı işadamları biraraya gelerek katolog alışverişi,birebir görüşmeler ile tanışma imkanı buldu.Gagavuzya Ticaret ve Sanayi Odası’nın talebi üzerine kardeş oda bildirgesini alan Başkan Sakarya odalar arası kaynaşmayı sunan  Gagavuzya Oda Başkanına teşekkür etti.Önümüzdeki günlerde iki oda kardeş oda protokolünü imzalayarak kardeşliği sınır ötesine taşıyacaktır.
PTO adına konuşan Başkan Ulvi Sakarya” Öncelikle 22 ülkeden gelen 50 Türkçe Konuşan Yabancı iş adamına ülkemize ve ilçemize hoşgeldiniz demek istiyorum.Sizleri odamızda ağırlamaktan memnuniyet ve onur duyuyoruz.ilk cümlemin de içinde geçtiği gibi hepiniz Türkçe konuşabilmektesiniz.Bu bizim Türkçe dilinin ne kadar da önemli olduğunu ve ne kadar yaygınlaştığının bir göstergesidir. Bu sebepten dolayıda büyük mutluluk duyduğumu siz değerli misafirlerimize belirtmek isterim.Gün boyu sizlere eşlik ettik ,OSB ziyaretimiz ve Sakarya Şehitlik anıtı ziyaretimizi beğendiğinizi umuyorum.Artık  burada ilçemizin seçkin iş adamları ile sizleri buluşturup iş birliği yapmanızı diliyorum.130.000’e yakın nüfusu,2 OSB’si, Buğday,şeker pancarı,soğan ve ayçiçeğin başkenti,Gordion ve Sakarya Savaşı tarihi ile kendini kanıtlamış ilçemize yatırım yapmanızı,ilçemizde yer alan firmalar ile işbirliği yapmanızı hepinizden talep ediyorum bu konuda kefil olabileceğimi belirtmek istiyorum.Sözlerime son verirken tekrardan hoşgeldiniz sefalar getirdiniz.” dedi.
04e3736c-7a8d-4f80-a80f-4abac174005f