ANKARA HAVA DURUMU7°C Parçalı Bulutlu

SAKARYA;GELECEK NESLİMİZİN MİMARLARI GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

BAŞKAN SAKARYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ
Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya bu yıl 38.’incisi icra edilecek 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle yazılı basın açıklamasında bulundu.
Gelecek nesillerin yetişmesinde ve Türk toplumunun şekillenmesinde öğretmenlik mesleğinin çok önemli bir role sahip olduğunu beyan eden Başkan Sakarya mesajında şu ifadelere yer verdi: ”  Millet Mektepleri’nin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul ettiği 24 Kasım Tarihi, 1981 yılından günümüze Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenlik, bilgisiyle öğreten, tecrübesiyle öğütleyen, uzak görüşlülüğüyle öneren, geleceği özveriyle hazırlayan kutsal bir mesleğin adıdır. Gelecek nesillerin yetişmesinde, olgunlaşmasında, fikir ve kanaat sahibi olmalarında hayati rolü olan öğretmenlerimizin sahip oldukları ilmi ve irfanı, cömertçe ve içtenlikle öğrencilerine aktarmaları, yarınların tablosuna şekil ve renk vermeleri Türk Cihan Hakimiyeti Mefkûresinin gerçekleşmesinde en önemli hareket noktasıdır. Evlatlarımızın küçük yaşlarda başladıkları eğitim ve öğretim sürecinin her aşamasında; öğretmenlerimizin göz nuru, şefkati, merhameti ve öğütleri belirleyici niteliktedir. Dünyanın en değerli varlığını, yani insanı yine insanın mutluluğu ve huzuru için yetiştirerek, hem insanlığı, hem büyük Milletimizi yüceltecek olanlar yine saygıdeğer öğretmenlerimizdir. Çocuklarımıza bir harf öğretebilmek için yurdumuzun her köşesinde heyecanla görev yapan, fedakârlığın zirve isimleri olan saygıdeğer öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü kutluyor; terör saldırıları sonucunda şehitlik mertebesine yükselmiş aziz öğretmenlerimize de Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.”