18°C
ANKARA HAVA DURUMU18°C Hafif Sağanak Yağışlı
BİZE ULAŞIN0312 623 10 84

Haber

Polatlı Ticaret Odası

TİCARET ODASINDA KVKK VE VERBİS HAKKINDA BİLGİLER VERİLECEK

-+
kişisel verilerin korunması görsel
Kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere, kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenlemek amacıyla 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve Veri Sorumluları Sicil Belge Sistemi (VERBİS) hakkında Polatlı Ticaret Odası tarafından  24. 12.2019 Salı günü saat 15.00’te  bilgilendirme semineri gerçekleşecek.
Kişisel Verileri Koruma Kanunu ve Veri Sorumluları Sicil Belge Sistemi hakkında Avukat Halil Kaan Emektar tarafından yapılacak bilgilendirme sunumunda; Özel nitelikli kişisel verilerin işlenme şartları, Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hâle getirilmesi, Kişisel verilerin aktarılması, Veri sorumlusunun aydınlatma yükümlülüğü, Veri güvenliğine ilişkin yükümlülükler gibi konular hakkında detaylı bilgiler aktarılacak.
ÜYELERİMİZİN BİLGİ SAHİBİ OLMALARI İÇİN EĞİTİMLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ
Değişen sistemler ile alakalı üyelerin bilgi sahibi olmaları  ve herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için tertip edilen toplantı ile ilgili açıklamada bulunan Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi SAKARYA : Kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere, kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenlemek amacıyla 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında belli yükümlülükler getirmektedir.Kişisel Verilerin Korunması kanunu çerçevesinde üyelerimizin bilgilendirilmesi ve yükümlülüklerini yerine getirmesi konusunda sorun yaşamamaları için Avukat Halil Kaan Emektar tarafından 24 Aralık Salı günü saat 15.00’te odamız eğitim salonunda bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.Birçok üyemiz için önem arz eden ve 31.12.2019 tarihinde geçmeleri gereken VERBİS hakkındaki seminere tüm üyelerimizi davet ediyoruz.2020 yılından itibaren denetimler ve cazai yaptırımların başlayacağını hatırlatmakta fayda olacağını düşünüyoruz.” dedi.