ANKARA HAVA DURUMU30°C Parçalı Bulutlu

“Yeterlilik Belgesi Olmayanlar Artık Araba Alıp Satamayacak”

Pix_520201812439191

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ve Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) arasında imzalanan işbirliği protokolü ile “Motorlu araç alım satım sorumlusu” ve “Motorlu araç alım satım personelinin” ulusal yeterlilikleri hazırlanacak. Hazırlanan meslek standartlarının ardından otomotiv sektöründe çalışanlara mesleki yeterlilik belgesini verilmeye başlanacak.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, “Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile bir protokol imzaladık, mesleki yeterlilik sınavları yapıyoruz ve başarılı olanlara belge veriyoruz. Bu belgeye sahip olmayanlar artık araç alıp satamayacak.” dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya ’’ Geçtiğimiz günlerde yapılan protokol ile oto alım satımı yapan kişiler mutlaka yeterlilik belgesi almak zorunda olacak,aksi takdirde alım satım yapamayacaklar.Tehlikeli Meslek kollarında iki yılda yüzlerce çalışanı belgelendiren odamız oto alım satım mesleğinde de yeterlilik belgesi vermeye yakında başlayacak. Üyemiz olan veya olmayan tüm üyelerimizi bu konuda hassas davranmaya ve odamıza başvuruda bulunmaya davet ediyorum.’’ dedi.

Mesleki Yeterlilik Kurumundan alınan yetki ile Polatlı Ticaret Odası motorlu araç alım satım ile uğraşan kişilere bu belgeyi verecektir. Ön kayıtlar Ticaret Odası’nda alınmaya başladı. Belge almak isteyenler 2 adet vesikalık resim ve kimlik fotokopisi ile Ticaret Odası’na başvuru yapabilecek.