Başkentli Diriliş’e Yürüyor 02 Eylül 2021, 10:15
Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yılında şehitler anılacak Son Kale Ankara’da binlerce Ankaralı 100 yıl önce “İstiklal” diye haykıran atalarını selamlayacak Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktası olan Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında binlerce Başkentli Polatlı’daki Sakarya 12. Grup Şehitliği’ne doğru “Diriliş Yürüyüşü” gerçekleştirecek.
1921 yılının 23 Ağustos gününden 13 Eylül gününe kadar 22 gün ve 22 gece aralıksız devam eden ve Türk ordusunun, Batılı devletlerin güdümündeki Yunan ordusunu hezimete uğrattığı Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yıl dönümü Ankara’da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
“O SATIH BÜTÜN VATANDIR”
Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün yedi düvele karşı yek vücut savaşan şanlı Türk Milleti’ne “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça düşmana terk olunamaz” diyerek meşhur emrini verdiği Sakarya Meydan Muharebesi tüm mazlum devletlere de umut oldu.
İşte Türk ordusunun, Batılı devletlerin güdümündeki Yunan ordusunu hezimete uğrattığı Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yılında başkentli bir kez daha son kale olan Ankara’da “Diriliş Yürüyüşü” düzenleyerek, 100 yıl önce “İstiklal” diye haykıran atalarını selamlayacak.
800 METRELİK KORTEJ OLUŞTURULACAK
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ın da katılacağı programlar kapsamında 4 Eylül Cumartesi günü Polatlı’nın Sakarya Köyü’nde bir dizi etkinlik düzenlenecek. Etkinlikler çerçevesinde saat 19.00’da “Halide Edip Adıvar ve Milli Mücadele Kadın Kahramanları Müzesi” önünde buluşulacak ve burada Polatlı Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi (POTA) Genel Koordinatörü Kadim Koç tarafından Sakarya Meydan Muharebesi’nin insani ve duygusal yönlerinin anlatılacağı bir konuşma gerçekleşecek.
Ardından burada oluşturulacak halk korteji ile birlikte saat 20.00’da yaklaşık 800 metrelik mesafedeki Sakarya 12. Grup Şehitliği’ne doğru “Diriliş Yolu Yürüyüşü” gerçekleştirilecek. 12. Grup Şehitliği’ne varıldığında ise Itri’nin bestelediği Salat-ı Ümmiye eseri Musa Göçmen Senfoni Orkestrası tarafından çalınacak.
Ardından bir kız çocuğunun 100 yıl öncesine minnet ve vefa mektubunu okuyacağı program, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sonlandırılacak.
DIĞER HABERLER
-
BAŞKAN SAKARYA’DAN YETKİLİLERE ACİL ÇAĞRI!
23 Ekim 2025, 10:54 -
ANKARA’DAN YURT DIŞINA DİREKT UÇUŞ SAYISININ ARTIRILMASI GORDİON’UN TANITIMINA OLUMLU KATKI SUNACAK
01 Ekim 2025, 17:18 -
POLATLI’NIN KURUM TEMSİLCİLERİ POLATLI TİCARET ODASININ ÖNCÜLÜĞÜNDE İLÇE İÇİN BİR ARAYA GELDİ
01 Ekim 2025, 14:51 -
SAKARYA : “SOĞAN ÜRETİCİLERİ ZOR DURUMDA”
23 Eylül 2025, 16:19 -
BAŞKAN SAKARYA'DAN AHİLİK HAFTASI İÇİN KUTLAMA MESAJI
22 Eylül 2025, 10:17 -
POLATLI TİCARET ODASI, ŞEHRİN ÜNİVERSİTE HAYATINA TARİHİ KATKI İÇİN KOLLARI SIVADI
05 Eylül 2025, 09:33 -
Polatlı Ticaret Odası'ndan Eğitim Alanında Önemli Bir Destek!
01 Eylül 2025, 16:03 -
IPARD DESTEKLERİ KONUSUNDA ÜYELERİMİZİ BİLGİLENDİRDİK
28 Temmuz 2025, 16:37 -
TOBB Nefes Kredisi Yeniden Devrede!
07 Temmuz 2025, 14:04 -
TİCARET ODASI’NDAN TAŞIT DOLUM PERSONELİ EĞİTİMİ
04 Temmuz 2025, 11:46

