TİCARET ODASI UYARIYOR “TRAFİK SİGORTASINDA SAHTE POLİÇİYE DİKKAT!” 05 Şubat 2023, 15:28
Polatlı Ticaret Odası 6. Meslek Komitesi sigorta sektörü temsilcileri sigorta poliçelerinde yapılan sahte işlemlerden doğan şikayetlerin artışından sonra vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Dolandırıcıların ‘sahte poliçe’ satarak vatandaşları zarara uğrattığı yönünde şikâyetler aldıklarına yönelik kamuoyu duyurusu yapan Polatlı Ticaret Odası 6. Meslek Komitesi sigorta sektörü temsilcileri bunu önlemek için yapılabileceklere ilişkin bilgiler paylaştı.
Polatlı Ticaret Odası 6. Meslek Komite Başkanı Beyazıt Aydın konuyla ilgili yaptığı açıklama da dolandırıcıların çeşitli yollarla vatandaşların telefon numaralarına ulaşarak ‘sahte trafik poliçesi’ sattıklarına ilişkin şikâyetlerin son zamanlarda arttığının altı çizdi.
SİGORTASI OLDUĞUNU DÜŞÜNEN VATANDAŞ KUSURLU DURUMA DÜŞÜYOR
Özellikle trafik sigortası almak için acentelere başvuranları takip eden dolandırıcıların kendilerini ‘başvuru yapılan acentenin temsilcisi’ olarak tanıttıkları ve bu yolla ‘sahte poliçe’ satarak mağduriyetlere neden olduklarını belirten Aydın; açıklamasında sigortasının olduğunu düşünen vatandaşların da maddi zarara uğrayarak trafikte kusurlu duruma düştüklerini aktardı.
VATANDAŞI KORUYACAK ÖNLEMLER MEVCUT
Polatlı Ticaret Odası 6. Meslek Komite Başkanı Beyazıt Aydın; “ ‘sahte poliçe’ tuzağı ve trafik sigortalılarını kandırmayı amaçlayan ‘teklifler’ konusunda da vatandaşı koruyan önlemler mevcut.” dedi.
SİGORTA POLİÇELERİNZİ E DEVLETTEN KONTROL EDİN
Aydın, teklif aşamasından sonra e-Devlet üzerinden poliçe varlığının sorgulanabildiğine de dikkat çekerek “Trafik Sigortası Azami Brüt Prim Tablosu” sayesinde de alınan tekliflerin il, araç türü, basamak ve kullanım tarzı bazında ve içinde bulunulan aya ait “Azami Trafik Sigortası Prim Tutarları Listesine” ulaşarak kontrol edilebileceğini bildirdi.
DIĞER HABERLER
-
BAŞKAN SAKARYA’DAN YETKİLİLERE ACİL ÇAĞRI!
23 Ekim 2025, 10:54 -
ANKARA’DAN YURT DIŞINA DİREKT UÇUŞ SAYISININ ARTIRILMASI GORDİON’UN TANITIMINA OLUMLU KATKI SUNACAK
01 Ekim 2025, 17:18 -
POLATLI’NIN KURUM TEMSİLCİLERİ POLATLI TİCARET ODASININ ÖNCÜLÜĞÜNDE İLÇE İÇİN BİR ARAYA GELDİ
01 Ekim 2025, 14:51 -
SAKARYA : “SOĞAN ÜRETİCİLERİ ZOR DURUMDA”
23 Eylül 2025, 16:19 -
BAŞKAN SAKARYA'DAN AHİLİK HAFTASI İÇİN KUTLAMA MESAJI
22 Eylül 2025, 10:17 -
POLATLI TİCARET ODASI, ŞEHRİN ÜNİVERSİTE HAYATINA TARİHİ KATKI İÇİN KOLLARI SIVADI
05 Eylül 2025, 09:33 -
Polatlı Ticaret Odası'ndan Eğitim Alanında Önemli Bir Destek!
01 Eylül 2025, 16:03 -
IPARD DESTEKLERİ KONUSUNDA ÜYELERİMİZİ BİLGİLENDİRDİK
28 Temmuz 2025, 16:37 -
TOBB Nefes Kredisi Yeniden Devrede!
07 Temmuz 2025, 14:04 -
TİCARET ODASI’NDAN TAŞIT DOLUM PERSONELİ EĞİTİMİ
04 Temmuz 2025, 11:46

