-3°C
ANKARA HAVA DURUMU-3°C Kar Yağışlı

LİSE EĞİTİMİNİ TAMAMLAYAMAYANLARA BÜYÜK FIRSAT

Mavi Yassı Kariyer Yolları Reklamcılık Görsel Sanatlar Afiş (1)

Polatlı Ticaret Odası’nın girişimleri sonucu Mesleki Eğitim Merkezlerine kayıt yaptıracak ve ilgili sektörlerde stajyer olarak çalışacak 9-10 ve 11. sınıf öğrencilerine asgari ücretin % 30’u, 12. sınıf öğrencilerine %50’si kadar maaş ve sigorta desteği devlet tarafından sağlanacak.4 gün işyerinde staj,1 gün okulda temel eğitimin olacağı dersleri alacak olan öğrenciler için yaş sınırı da bulunmamakta. Kayıtlar Mesleki Eğitim Merkezine yapılacak olup tek şart ortaokul diplomasına sahip olmak olacak.
BU İŞTE EĞİTİM VAR,DİPLOMA VAR, BELGE VAR
Konu ile  ilgili açıklamada bulunan Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya : “Atılan bu adım ile özellikle genç işsizliğin azaltılmasında çok önemli fırsatlar ortaya çıkmış oldu. İş gücü piyasasında aranan elemanın bulunamaması sorunun da ortadan kalkacağını düşünüyorum.  Bazı sebeplerden dolayı lise eğitimini tamamlayamamış her yaştan bireylerimiz odamız ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ortaklığı ile hem çalışıp para kazanıp hem de  lise eğitimleri tamamlayıp mezuniyet belgelerini ve ustalık belgelerini alma fırsatına kavuşmuş olacak. Kısaca söylemek gerekirse bu işte eğitim var, diploma var, belge var ” dedi.
FH3DbHUXsAQ5ESs