ANKARA HAVA DURUMU14°C Parçalı Bulutlu

POLATLI TİCARET ODASI’NDA TÜBİTAK HİBELERİ ANLATILACAK

tübitak eğitim duyuru (1)

Polatlı Ticaret Odası  organizasyonunda TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEP) iş birliğiyle TÜBİTAK’ın KOBİ’ler için yayınladığı  1501-Sanayi Ar-Ge Destek Programı ve 1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı çağrıları için 8 Ocak Cuma (bugün) saat 14:00′ te  online ön bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.
Polatlı Ticaret Odası  tarafından8 Ocak – Cuma günü saat 14.00’te Zoom Meeting programından gerçekleştirecek Tübitak Destekleri Bilgilendirme Toplantısında Tübitak TEYDEB (BİLTEG) Bilişim Teknolojileri Grubu Bilimsel Programlar Uzmanı Fatmanur İZBUDAK tarafından KOBİ’lere yönelik olarak Yüzde 75 oranında 600.000 TL destekli TÜBİTAK Ar-Ge Destekleri 2021 yılı çağrıları hakkında detaylar anlatılacak. Toplantıya katılmak isteyen KOBİ  temsilcileri zoom meeting programı üzerinden  ilgili linke tıklayarak veya toplantı bilgilerini girerek katılabilir.
Meeting ID: 731 0408 2481 Passcode: 7E3CRc
ÜYELERİMİZE EKONOMİK OLARAK SAĞLANAN DESTEKLERİ ÖNEMLİ BULUYORUZ
Üyelerin  ekonomik açıdan  rahatlaması ve teknolojik açıdan yenilikleri takip etmesi konusunda sağlanan destekleri önemli bulduklarının altını çizen Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi SAKARYA : ”  Ekonomik olarak Kobilerimize önemli destek sağlayacağını düşündüğümüz 2021 yılı  TÜBİTAK Ar-Ge desteklerini önemsiyoruz . Bu amaçla İlçemizde  faaliyet gösteren KOBİ’lerimizin destek çağrıları  hakkında bilgi sahibi olması ve çalışmalarında faydalanabilmesi açısından, Ar-Ge çalışmaları yürüten ve Ar-Ge çalışmalarına başlamayı planlayan KOBİ’lere toplantı organize etmek istedik. Toplantımız online olarak internet üzerinden yapılacaktır.”
1501-SANAYİ AR-GE DESTEK PROGRAMI
 Sanayi Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı kapsamında, yenilik tanımı çerçevesinde; yeni bir ürün üretilmesi, mevcut bir ürünün geliştirilmesi, iyileştirilmesi, ürün kalitesi veya standardının yükseltilmesi veya maliyet düşürücü nitelikte yeni tekniklerin, yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi konularında yürütülen Ar-Ge nitelikli projeler desteklenmektedir. Program kapsamında desteklenen projeler dönemsel desteklemeye esas harcama tutarına uygulanacak destek oranı ile desteklenir. Projenin her dönemi için destek oranı sabit olmak üzere %75 olarak uygulanır. Destek süresi proje bazında en fazla otuz altı (36) aydır. Programda bütçe sınırlaması bulunmamaktadır.
1507-KOBİ AR-GE BAŞLANGIÇ DESTEK PROGRAMI
KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı ile KOBİ’lerin bu sorunları aşabilmelerini sağlamak için yeni bir ürün üretilmesi, mevcut bir ürünün geliştirilmesi, iyileştirilmesi, ürün kalitesi veya standardının yükseltilmesi veya maliyet düşürücü nitelikte yeni tekniklerin, yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi konularında KOBİ’ler tarafından yürütülen 600.000 TL bütçe ve 18 ay süre ile sınırlı ilk 3 projenin TÜBİTAK tarafından desteklenmesi amaçlanmıştır. Ayrıca bu üç projeye ilaveten, ortaklı proje başvurusu yapılması koşuluyla 2 proje daha bu programda desteklenebilmektedir. Destek oranı her dönem için sabit olup %75’tir.
1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Kuruluş bazlı ön kayıt uygulamasına geçilmiştir. Daha önce Kuruluş bazlı ön kayıt işlemlerini gerçekleştirmemiş, 1501 ve 1507 çağrılarına başvuru yapmak isteyen kuruluşların, Çağrıların resmi olarak duyurulmasını beklemeden, şimdiden kuruluş bazlı ön kayıt işlemlerini başlatabilecekleri önemle duyurulur.