ANKARA HAVA DURUMU
BİZE ULAŞIN0312 623 10 84

Haber

Polatlı Ticaret Odası

SAKARYA GTİ’ DE GÜVEN TAZELEDİ

-+

47367035-644a-4618-94cd-b488ed398f5b

Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) A.Ş’nin gerçekleşen Genel Kurulu’nda Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya güven tazeleyerek üçüncü kez GTİ Sayman Üyeliğine seçildi.

Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya  2015 yılında seçildiği Gümrük ve Turizm İşletmeleri  Yönetimindeki Sayman Üyeliği Görevinde 3 kez tercih edilen isim oldu.  Önceki gün gerçekleştirilen GTİ genel kurulunda tek aday olarak önerilen Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız yeniden GTİ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilirken Başkan Sakarya’da Parmaksız’ın ekibinde bir kez daha yer aldı.  İlçenin ekonomik ve ticari hayatına katkı sağlayacak çalışmalarda  ön saflarda  görev almaya devam eden Polatlı Ticaret  Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya’ya bir kez daha  bu önemli görev tevdi edildi.

HİZMET ÇITAMIZI YÜKSELTEREK YOL DEVAM EDECEĞİZ

Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya ,bu önemli göreve tekrardan  layık görüldüğü için mutlu olduğunu ifade etti ve Genel Kurulda 3 yıl süre ile Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen M. Arif Parmaksız, GTİ’nin kısa zamanda çok büyük ve önemli hizmetlere imza attığını belirtti.  “Başta TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere, tüm ekip arkadaşlarımıza ve bize bu konuda güvenen ve gücümüze güç katan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Bizlerde ülkemiz için, ilçemiz için çalışmalarımıza ara vermeden hizmet çıtamızı yükselterek devam edeceğiz ve bize bu görevi layık görenleri mahçup etmeyeceğiz.  ” dedi.

 

03a3d57b-8903-4b8e-9df5-5fe90419b8c2

GTİ NEDİR?

2005 yılında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile 137 Oda ve Borsanın ortaklığı ile kurulan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş (GTİ) “Yap-İşlet-Devret” modeli çerçevesinde sınır kapılarını modernize etmektedir. Faaliyetlerine; Habur Sınır Kapısı’nın modernizasyonu ile başlayan GTİ, sırasıyla Cilvegözü, Sarp, Hamzabeyli, Kapıkule ve Nusaybin Sınır Kapılarının da yeniden yapımlarının hızla tamamlanmasıyla devam etmiştir. “Yap-İşlet-Devret” modeli ile kara sınır kapılarının modernizasyonunun Türkiye’de ve Dünyada ilk ve tek uygulayıcısı olan GTİ, projelerine Türkiye’deki diğer sınır kapıları ile hız kazandırmaktadır. Yolcuların her türlü ihtiyacına cevap vermekte olan yiyecek-içecek mekanları, bankalar, hediyelik eşya ve gümrüksüz satış mağazaları en modern şekilde hizmet vermektedir. Bu çerçevede, GTİ tarafından sadece ticari alanlar işletilmekte olup, gümrük ve pasaport kontrolü gibi her türlü idari işlem ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılmaya devam etmektedir.

Yenileme kapsamında; idari ve ticari binalar, giriş-çıkış kontrol üniteleri, arama hangarları, kaçak eşya depoları, peronlar, kantarlar, sosyal tesisler, TIR park alanları inşa edilmiştir. X-Ray araç tarama sistemleri, kartlı geçiş sistemleri, kapalı devre kamera ve güvenlik sistemleri en modern halleriyle uygulanmıştır. Bu yatırımların tamamı GTİ’nin öz kaynaklarından karşılanmıştır.

Modernizasyon projelerinin yüksek finansman yükünü üstlenmekle beraber, ekstra vergi geliri de yaratan GTİ, sınır kapılarındaki verimliliği arttırarak dış ticaretin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Sınır kapılarında saatler süren beklemeler dakikalara inmiş ve kilometreleri bulan araç kuyruklarının önüne geçilmiştir. Araç ve yolcu geçiş süreleri dört kat hızlanmış olup, yılda 5 milyon araca ve 15 milyonun üzerinde yolcuya hizmet verilmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve GTİ tarafından yürütülen bu projelerin temel hedefleri gümrük kapılarında;

  • Trafik akışının rahatlatılması ve hızlandırılması
  • Gümrük işlem sürelerinin hızlandırılması
  • Uluslararası standartlarda hizmet sunulması
  • Sınır kapılarının imajının pozitif yönde değiştirilmesi ve ülkemizin tanıtımıdır.

Modernizasyonla birlikte sağlanan teknik imkânlar, yasadışı mal ve insan kaçakçılığıyla etkin bir mücadele imkânı verecektir.