ANKARA HAVA DURUMU18°C Sağanak Yağışlı

SRİ LANKA TÜRKİYE BÜYÜK ELÇİSİNİN POLATLI’YA ÖZEL ZİYARETİ

140831156_4968372463204679_696618983747104850_o

Sri Lanka Türkiye Büyük Elçisi Mohamed Rizvi Hassen Polatlı ile Sri Lanka arasında ticaret köprüsünün kurulması amacıyla ilçeyi ziyaret etti.

141423541_4968372739871318_6782642362936575622_o

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Mohamed Rizvi Hassen , Müsteşar Yoshitha Jayasuriya ve Ticaret Koordinatörü Mehmet Emin Berk Polatlı Ticaret Odası ve Polatlı Ticaret Odası Organize Sanayi Bölgesinin konuğu oldu. İlçe ile Sri Lanka arasında ticaret bağının kurulması, ticaret alanına dahil edilecek ürünlerin istişaresi, gerçekleşecek ticaretin hangi yol ve metotlar ile ilerletilmesi gerektiği gibi konula başta olmak üzere birçok konu hakkında detaylı bir görüşmenin gerçekleştiği toplantı da, Polatlı Ticaret Odası ile Sri Lanka’da bulunan ticaret odalarının kardeş oda protokolü imzalayarak birlikte yapılacak çalışmaların detayları da masaya yatırıldı. Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Mohamed Rizvi Hassen; Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya, Meclis Başkanı Erol Ünal tarafından karşılandı. Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak toplantı esnasında bu yıl yüzüncüsü kutlanacak Sakarya Meydan Muharebesi’nin kutlama programına Büyükelçi Hassen’i davet etti. Polatlı Ticaret Odası’nın geçtiğimiz günlerde marka tescilini aldığı Polatlı Soğanı ile yakından ilgilenen Büyükelçi Hassen Yönetim Kurulu Başkanı Sakarya’dan bilgi aldı. Büyükelçi gelecek hafta içerisinde Polatlı’da üretim faaliyetini sürdüren firmaları ziyaret etmek ve firmalar hakkında bilgi almak için ilçeyi tekrar ziyaret edecek.141723366_4968368433205082_6940344848227669735_o

POLATLI TİCARET ODASI’NIN ÜYE PROFİLİNİ GÖRMEK İSTERİM
Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Devleti arasında ticaret bağının güçlendirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Büyükelçi Hassen, Polatlı’nın ticari potansiyelinin yüksek bir ilçe olmasının kendilerinin dikkati çektiğini beyan etti. İstanbul’a gerçekleştirdiği hızlı tren yolculuğu sırasında Polatlı’nın tarımsal alanlarının dikkatini çektiğini beyan eden Büyükelçi Mohamed Rizvi Hassen : ” Sri Lanka da Türkiye’nin imajı artmaya başladı. Özellikle Türkiye’nin ihracat etkisi artıyor. Başka ülkelerde Türkiye bu yol da çok iyi tanınıyor. Bende bu durumdan faydalanmak istiyorum, insanlar arası diyaloğu geliştirmek istiyorum. Bizim kültürlerimiz birbirine benziyor. Polatlı olarak tarımın yanı sıra sanayi de geliştirmek istediğinizi belirttiniz. Sri Lanka’da da biz aynı durumdayız bizde bu örnekten faydalanmak isteriz. Siz nasıl tarımın yanında sanayide de ön plana çıktıysanız biz bundan faydalanmak isteriz. Polatlı Ticaret Odası’nın üye profilini görmek isterim. ” diyerek sözlerine son veren Hassen , önümüzdeki hafta ilçeyi tekrar ziyaret edeceğinin altını çizdi.

141844657_4968372326538026_5187114103940444079_o

SAKARYA ZAFERİ KUTLAMALARIN DA BÜTÜKELÇİMİZİ İLÇEMİZDE AĞIRLAMAK İSTERİZ
Polatlı’ya gerçekleştirilen ziyaretin ticaret hayatına olumlu yansımalarının olacağının altını çizen Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak ; ” Sri Lanka ülkesini yakından tanımak isteriz. Polatlı Sakarya Zaferinin, Kurtuluş Savaşının kazanıldığı bizim için çok önemli bir yer. Bu yıl yüzüncüsünü kutlayacağımız törende Sayın Büyükelçimizi aramızda görmek isteriz. Polatlı’da çok büyük bir tarım potansiyeli, son zamanlarda artan hayvancılık faaliyetleri, birinci organize sanayi bölgesi ve kuruluşundan sonra hızlı bir şekilde gelişen Polatlı Ticaret Odası organize sanayi bölgesi var. Sayın Büyükelçimizle görüşmek daha fazla fikir alışverişi, kültürel alışveriş, bürokratik konularda, tarım ticaret anlamında görüş alışverişinde bulunmak isteriz. ” dedi.
SRİLANKA’DA TİCARET ODALARIYLA KARDEŞ ODA PROTOKOLÜ İMZALAMAK İSTERİZ
Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Mohamed Rizvi Hassen’i Polatlıda ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade eden Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi SAKARYA; ” Bizim bir çok üyemiz, sanayicimiz girişimci ruha sahip. Dünyanın birçok yerinde ticaret yapıyorlar yatırım yapıyorlar. Biz Sri Lanka ile Polatlı arasında ticareti artırmak isteriz. Sri Lankalı yatırımcıları ilçemizde görmek isteriz. Bu anlamda büyükelçimiz bize destek olurlar ise Sri Lanka da bir ticaret odasıyla kardeş oda protokolü imzalayıp bu çerçevede ticaretimizi birbirimize aktaracağımız bilgileri daha kolaylaştırmayı arzu ederiz. ” dedi.

142105742_4968372549871337_4700486683617199253_o

SOĞAN KÜMELENMESİ TÜRKİYE’DE İLK POLATLI’DA YAPILDI
Başkan Sakarya Polatlı Ticaret Odası Organize Sanayi Bölgesinde hayata geçen soğan kümelenmesi hakkında bilgi vererek; ” Yaklaşık 800 dönümlük bir alanı biz depolanma ve saklanma konusunda çalışma yapmak için ayırdık. Şu an 4-5 tane fabrikamız bitti işletmeye geçti bu yıl ruhsat alacak 25 büyük fabrikamız var. Bu fabrikalar tarım ürünlerine marjinal fayda sağlamak için değişik işleme yöntemleri, kurutma , soğutma işlemleri yapılacak. Bu ayırdığımız alan ile Türkiye’de soğan kümelenmesi ilk olacak. ” dedi.
BÜYÜKELÇİMİZ SANAYİ BÖLGEMİZDE AĞIRLAMAKTAN MEMNUN OLURUM
Polatlı Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmaların üretim zincirinden bahseden Polatlı  Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı, Polatlı Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Ünal : ” Ben Sri Lanka’da OSB bölgeleri var mı , yani toplu sanayi bölgeleri var mı bunu merak ediyorum. Büyük fabrikaları dağınık halde mi bulunuyor? Büyükelçimizi sanayi heyeti geldiğinde bölgemizde ağırlamaktan memnuniyet duyarım. Ayrıca bölgemizde faaliyet gösteren fabrikalarımızı ziyaret edebiliriz. ” dedi.